Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fetiță de 11 ani, legată cu sfori de un stâlp în fața casei. A fost găsită dezbrăcată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Copilărie de coşmar pentru o fată din Iaşi cu dizabilităţi psihice severe. Ea a fost găsită de poliţişti legată cu sfori şi eşarfe de un stâlp, din faţa casei. Era dezbrăcată şi lăsată acolo chiar de părinţii ei.

Mama le-a spus autorităţilor că a lăsat-o singură doar câteva minute, cât a mers să cumpere apă şi pâine. Familia locuieşte într-o baracă improvizată la marginea oraşului. Aflaţi în patrulare poliţiştii locali au fost cei care au descoperit grozăvia.

Şocaţi agenţii au sunat la 112 iar o ambulanţă a transportat fata la Spitalul de Copii "Sf. Maria".

Tamara Solange-Rosu, şefa UPU Spitalul de Copii Iaşi: "A fost evaluată clinic şi biologic, nu prezenta mărci traumatice, însă a fost internată în clinica de neurologie a spitalului nostru deoarece are o afecţiune cronică care nu a fost evaluata în ultimii patru ani"

Cazul a fost preluat şi de Protecţia Copilului. Aşa au aflat autorităţile că părinţii obişnuiau să-şi ţină fiica legată atunci când plecau de acasă.

Mădălina Constantin, purtător cuvânt DGASPC Iași: "Fetiţa a fost găsită într-o stare nu tocmai bună, dat fiind faptul că este un copil încadrat în grad de handicap grav. Copilul prezenta un aspect vestimentar neglijent, părea chiar înfometată.”

La rândul lor poliţiştii au deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorului. După ce starea de sănătate a fetiţei se va ameliora aceasta va fi internată într-un centru pentru copii cu nevoi speciale.

Într-un cartier mărginaş al oraşului, în faţa unei case improvizate din cartoane, poliţiştii au văzut o fetiţă legată fedeleş de un stâlp. Locul a fost împânzit de echipaje de la ambulanţa şi asistenţi sociali. Autorităţile au descoperit astfel că minora de 11 ani chinuită de cei care i-au dat viaţa este un bolnavă, nu vorbeşte şi până în 2015 era înregistrata cu grad de handicap grav.

În ultimii trei ani, părinţii nu au mai mers însă la Protecţia Copilului cu documentele fetiţei, astfel ca aceasta nu are în prezent certificat de handicap valabil. Copila a fost internată la spital şi medicii spun că are nevoie de îngrijiri mai mult timp.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult