Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film și Istorii, la a 14-a ediție. Maraton de filme, concerte și expoziții în opt localități din județul Brașov

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este maraton de filme, concerte și expoziții în opt localități din județul Brașov, unde se ține Festivalul de Film și Istorii.

Cei mai mulți vizitatori sunt atrași de proiecțiile de la miezul nopții, când vremea se mai răcorește, așa că o vizionare în aer liber este distracția ideală.

Seara s-a încheiat la cetatea Râșnov, cu un concert și cu filmul „Metronom”, premiat la Festivalului de la Cannes. Printre actorii prezenti s-a numărat și Vlad Ivanov.

Vlad Ivanov, actor: „E un rol cu care v-am mai obișnuit în trecut, face parte din această panoplie a rolurilor, să le spunem, negative”.

Scenograful peliculei a povestit o parte dintre provocarile pe care le-a întâmpinat la turnarea filmului. Numai pregătirea locului a durat în jur de o lună.

Citește și
festival craiova
Străzile Craiovei s-au umplut de culoare la cel mai mare festival de animație din România
Festivalul din Brașov are o temă aparte

Bogdan Ionescu, scenograf: „E foarte greu, aproape imposibil să filmezi în București și în general în orașele ăstea mari un film a cărei acțiuni se desfășoară acum 30 de ani, din cauza aerelor condiționate, din cauza desenelor de pe pereți, din cauza termopanelor”.

63 de filme, 26 de concerte, dar și dezbateri și expoziții sunt cuprinse anul acesta în programul „Festivalului de Film și Istorii”, care se desfășoară în opt locuri din județul Brașov.

A 14-a ediție a venit cu o temă aparte, concentrată pe ideea de granițe.

Mihai Dragomir, coordonator festival: „Cele mai atractive au fost, bineînțeles, serile muzicale din cetatea Râșnov, care este un loc special, dar și proiecțiile până la miez de noapte”.

Festivalul a început pe 14 august și se va încheia pe 4 septembrie, la Codlea. Accesul la filme este gratuit, iar pentru concertele din cetatea Râșnovului oamenii au plătit în jur de 40 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult