Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fermierii români au primit 1.56 miliarde de euro, susține Petre Daea. Cum au fost folosiți

Fermierii din România au primit până acum 1,56 miliarde de euro, spune ministrul Agriculturii, Petre Daea, iar acești bani sunt foarte importanți pentru că îi ajută să-şi continue activitatea pentru lucrările în câmp.

„În fiecare an noi producem în ţară în jur de 3 miliarde (euro n.r.), iar până la această dată am adus în România 1,56 de miliarde de euro. Sunt bani importanţi care au ajuns la fermieri şi care i-au ajutat, pe de o parte, să se mobileze cu utilaje şi maşini agricole, pe de altă parte să-şi continue activitatea având capitalul de lucru necesar pentru lucrările în câmp", a precizat Petre Daea, la finalul unei conferinţe organizate la Insitutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni, relatează Agerpres.

Acesta a afirmat că toate programele europene derulate în România au fost valoroase, pentru că banii au fost consumaţi şi au "întrezărit aşteptările fermierilor".

„Lucrul acesta se vede, noi de la intrarea în Uniunea Europeană am făcut un salt extraordinar de important în agricultura ţării. Fermierii sunt mai bine dotaţi, au tehnologii mai bune şi, zic eu, cu randamente pe măsura efortului pe care îl fac. Mă gândesc doar că la numărul de tractoare pe care îl avem acum în România, 293.000 de tractoare, sunt (...) datorită sprijinului pe care l-am primit de la Uniunea Europeană" a adăugat oficialul MADR.

Ministrul a transmis că obiectivul său "ca om şi ca agricultor" este să aducă bani europeni în România, indiferent de efort deoarece fermierii români merită acest lucru.

Citește și
O soluție pentru fermieri cu aplicații în zootehnie, invenția unor elevi din Cluj
O soluție pentru fermieri cu aplicații în zootehnie, invenția unor elevi din Cluj

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult