Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeile antreprenor din domeniul IT primesc finanțare europeană de până la 75.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Uniunea Europeană vine în ajutorul femeilor care au idei de afaceri în domeniul tehnologiei. Acestea pot accesa împrumuturi de până la 75.000 de euro.

 

În România sunt tot mai multe doamne şi domnişoare care încearcă să răzbată în această zonă dominată de bărbaţi.

La 26 de ani, Diana Dobra are o companie IT cu 7 angajaţi şi planuri de extindere. Oferă servicii de software pentru firme din domeniul tehnologiei. Până acum, a investit în jur de 20.000 euro în afacerea ei, dar crede că un ajutor financiar pentru femeile din industrie le-ar convinge pe mult mai multe să intre în acest domeniu.

Diana Dobra, fondator companie de IT: „Cea mai mare dificultate a fost să îmi demonstrez credibilitatea, majoritatea specialiştilor din industrie sunt bărbaţi, a fost din nou nevoie să demonstrez că sunt capabilă şi ştiu ce vorbesc ca să pot să-mi adun oamenii potriviţi în echipă."

Citește și
Iarba de pe marginea drumului poate fi cheia unor afaceri de succes. Ce se poate face cu ea
Iarba de pe marginea drumului poate fi cheia unor afaceri de succes. Ce se poate face cu ea

Şi Patricia are un start-up care presupune o tehnologie dedicată industriei ospitalităţii, dar şi o companie de software development.

Patricia Bertea, fondator start-up în domeniul tehnologiei: „Sigur că o să accesăm. Unul din factorii foarte importanţi e când îşi încep viaţa de familie, pentru că atunci chestiunea e delicată, legată de timp, pe de altă parte cunosc business-uri de success înfiinţate de femei după ce au avut primul copil."

Silvia conduce un ONG care oferă programe educaţionale în domeniul programării. Spune că proiectul ei a pornit de la o problemă majoră: faptul că sunt puţine femei în sectorul tech din România. Pe de altă parte, crede că aceste ajutoare europene sunt greu accesibile.

Silvia Stegaru, fondator ONG in domeniul tech: „Deşi pe hârtie astfel de programe sunt foarte utile, trebuie să ne uităm şi la alţi factori. Câte dintre start-upurile din România reuşesc să absoarbă fonduri europene nu sunt multe, au diferite piedici pentru a aplica sau pentru a primi aceste fonduri. Trebuie să ne gândim la astfel de programe, cum putem să le facem mai accesibile."

Prin această iniţiativă a Uniunii Europene, femeile antreprenor care conduc start-up-uri din domeniul tehnologiei pot beneficia de granturi în valoare de 75.000 de euro, precum şi de îndrumare şi mentorat. În acelaşi timp, au apărut şi la noi investitori de tip angels în domeniul start-up-urilor din IT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult