Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie ucisă într-un accident de un băiat de 18 ani, beat și fără permis, în Harghita. Tânărul a fugit de la locul faptei

O femeie de 69 de ani, din Cristuru Secuiesc, a fost accidentată mortal, luni, de un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, fără permis, aflat sub influenţa alcoolului, care a părăsit locul accidentului şi care, ulterior a fost reţinut de poliţişti.

Potrivit sursei citate, tânărul conducea autoturismul din direcţia Cristuru Secuiesc către Secuieni şi a pierdut controlul volanului, a lovit femeia aflată pe trotuar, iar după producerea accidentului a fugit de la locul faptei, fiind prins de poliţişti după trei kilometri de urmărire.

"Din primele cercetări ale poliţiştilor a reieşit faptul că un tânăr în vârstă de 18 ani, din Secuieni, s-a deplasat cu un autoturism şi ar fi pierdut controlul volanului, pătrunzând pe trotuar, unde a lovit victima, o femeie în vârstă de 69 de ani, din Cristuru Secuiesc. În urma impactului, femeia a suferit leziuni grave, iar echipajul de ambulanţă ajuns la faţa locului a constatat, din nefericire, decesul acesteia. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului la volanul autoturismului, însă poliţiştii au reuşit prinderea sa după aproximativ trei kilometri de urmărire. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", a informat IPJ Harghita.

În cursul zilei de marţi, tânărul a fost reţinut de către poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Sursa citată precizează că miercuri, 20 martie, acesta va fi prezentat în faţa instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește și
procurorul cristian popescu
Procurorul care a așteptat toată noaptea să intre peste criminalul Dincă, pedepsit de ÎCCJ. Cât i s-a tăiat din salariu

"Poliţiştii fac apel la responsabilitatea şi prudenţa tuturor participanţilor la trafic pentru a evita astfel de tragedii", se mai arată în informarea IPJ Harghita.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult