Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie rănită într-un parc din București, de un copac doborât de vânt. ”Trecem zilnic pe aici”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jumătate de țară este sub cod galben de vreme rea. În București, vântul puternic a doborât 9 copaci, care au facut victime și au avariat câteva mașini.

Două femei care se plimbau prin parc au fost lovite de un arbore uscat. Una dintre ele, în vârstă de 93 de ani, a ajuns la spital cu răni la picioare. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpă. Între timp, guvernul a aprobat ajutoare pentru o zonă din Dolj, grav afectată de inundații.

Două femei care se plimbau prin parc, în București, au trecut prin emoții teribile. Un copac bătrân a fost doborat de vânt și a rănit-o pe una dintre ele. Cealaltă a sunat repede după ajutor. Locul în care s-a prăpușit acel copac se află foarte aproape de intrarea în parc și de un loc de joacă. Zona este înțesată de oameni, iar cele două femei cel mai probabil se îndreptau către ieșirea din parc pentru că vremea se stricase destul de tare. Vântul bătea cu aproximativ 50 de km/h și a fost suficient să doboare acest arbore uscat. Una dintre ele a fost surprinsă de crengi și s-a ales cu răni la nivelul picioarelor. La fața locului au ajuns pompierii și polițiștii. Femeia, în vârstă de 93 de ani, era conștientă și a primit îngrijiri la fața locului. A fost transportată apoi la spitalul Floreasca. Bărbați: „Uite și asta cât de bătrân e. Trecem zilnic pe aici, locuim în zonă” N-au avut timp să își tragă sufletul nici echipajele din Gorj. În 24 de ore, au participat la 60 de intervenții, în mai multe localități.

Premierul a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență si a fost aprobat un ajutor pentru localnicii din comuna Grecești, județul Dolj, grav afectată de vijeliile din ultima perioadă. Și... așa arăta Dunărea, în Caraș-Severin, după ploile din ultimele zile. Apele umflate ale râurilor au adus în fluviu o mulțime de deșeuri. Rusimovici Raico, consilier Registru Agricol Primăria Pojejena: „Considerăm că astea vin și din celelalte părți, din Serbia, din Ungaria, care se adună și evident se observă și în zona noastră. Cred că între o mie și două mii, de exemplu, de deșeuri pet pe mare le adunăm în saci și pe predăm operatorului.” Silvia Barbu, director al Centrului Meteorologic Regional Banat-Crișana: „În zona Pojejena, la Moldova nouă, stația aflată cea mai apropiată de acestă localitate, am avut 70 de litri pe metrul pătrat. Deci, aproape cantitatea normală pentru luna iunie s-a înregistrat în 24 de ore.” Aşadar, nu e de mirare că în zonă, tabloul este dezolant. Sorina Neaga, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Banat: „Viiturile care s-au format care s-au format pe afluenții Dunării au antrenat de pe maluri deșeurile pe care unii cetățeni iresponsabili, le-au lăsat acolo. Acestea au ajuns evident în fluviul Dunărea.” Odată ajuns în apă este greu de recuperat în totalitate, spun specialiștii. In plus pune in pericol numeroase specii de păsări și pești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult