Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie din București, transportată la spital: i s-a făcut rău după ce a intrat într-un bloc unde s-a făcut dezinsecție

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie a fost transportată de urgență la spital întrucât i s-a făcut rău după ce a intrat într-un bloc din Sectorul 3, unde s-a făcut deratizarea.

O alertă de pericol biologic a fost emisă astăzi de pompieri, într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Acolo, o femeie a leșinat pe scara imobilului și a ajuns la spital. Un echipaj specializat în amenințări chimice a depistat urme de amoniac. Se pare că vaporii periculoși, au apărut în urma unei dezinsecții.

Alarma a fost dată în jurul prânzului, când o femeie de 57 de ani, care nu locuiește în bloc, ci mergea în vizită la cineva, a leșinat pe casa scării. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și dusă imediat la spital. Acolo, medicii au aflat că suferă de astm, iar criza s-a declanșat după ce a inhalat o substanță necunoscută. Între timp, la fața locului au fost chemați specialiștii în amenințări chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Col. Popa Nicolae, șef interventie ISU B-IF: „La început a fost indicată o valoare mică de amoniac, care dupa 15, 20 de minute, nu a mai fost înregistrată. Spațiul e sigur. Recomandarea pe care pot să o fac, e ca cei care traversează aceste spații să fie înstiințați și să nu treacă, dacă se poate. Dacă nu, măcar să fie inștiințați că în zonă se fac dezinfecții pentru că cineva poate să fie alergic la vreo substanță”.

Felul în care s-a făcut dezinsecția va fi cercetat de politiștii Capitalei care au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Surse medicale spun că starea femeii este bună.

Citește și
Ambulanta
Copil de 7 ani, cuprins de flăcări după ce părinții au încercat să aprindă focul cu benzină. A fost dus de urgență la spital

„La data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, Secția 12 Poliție a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că unei femei i s-a făcut rău după ce a intrat într-un bloc din sectorul 3 în care a fost efectuată o operațiune de deratizare. La fața locului au sosit polițiști ai secției 12, care la acest moment efectuează verificări pentru a stabili împrejurările prin care s-a produs evenimentul. Femeia a fost transportată la o unitate spitalicească pentru îngrijiri”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult