Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie de 42 de ani în stare critică, în urma unui incendiu care i-a mistuit casa

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie în vârstă de 42 de ani, din județul Vaslui, a suferit răni grave în urma unui puternic incendiu care i-a distrus casa.

A fost scoasă în ultimul moment din flăcări, și nu se știe, deocamdată, dacă focul a surprins-o în casă sau dacă femeia a intrat să-și mai salveze din acte sau lucruri. Medicii care au preluat-o cu un elicopter spun că starea ei era critică. Specialiștii unei clinici de specialitate din Iași, unde victima este acum internată, încearcă să-i salveze viață.

Femeia în vârstă de 42 de ani era singură acasă când un incendiu puternic i-a cuprins locuința din comuna Roșiești, duminică după-amiază. Soțul victimei era în sat, la treabă, și a ajuns acasă într-un suflet când a auzit de nenorocire. Omul a privit neputincios cum medicii încercau să-i salveze soția, în timp ce incendiul i-a mistuit toată gospodăria.

Soțul victimei: "Nu știu de la ce s-a întâmplat. Nu eram acasă. Marian, vecinul, a venit, a dat cu apă, mi-a scos femeia afară. Era arsă pe spate, pe față, ce era să mai fac ? Nu am avut timp".

Vecina victimei: "Era o femeie săritoare, muncitoare, nenoricire s-a întâmplat. NU am dormit azi-noapte de rău... A ars tot. Mă mir că nu a bufnit și butelia, dărâma și casa mea. L-am întrebat și pe primar să nu mai rămână foc, îmi era frică, să nu rămână foc să ardă gardurile. Cu uscăciunea asta...".

Citește și
incendiu
Panică într-un bloc din Craiova. O agenție de pariuri, aflată la parter, cuprinsă de un incendiu

Medicii de la SMURD Vaslui au chemat în ajutor un elicopter de la Iași, care a preluat rănita de pe un câmp.

Vecinul victimei: "Când am venit, elicopterul o aștepta pe imaș. E arsă aproape sută la sută. Nu știu ce a vrut să facă, să facă mâncare, să spele, nu știu".

Nepoata victimei: "A venit cineva și mi-a spus că ea arde. Am venit. Ea era deja scoasă afară, era lume adunată, a venit poliție, pompierii, SMURD-ul. Aseară era în operație, nu sunt șanse. A fost surprinsă în casă. Păcat, tineri, păcat, nu se merita așa".

Mai multe echipaje de Pompieri au stins incendiul în aproximativ o oră.

Dan Ionașcu, IJSU Vaslui: "La sosirea echioajelor de intervenție, victima prezenta arsuri pe 60% din corp și insuficiență respiratorie. Ca urmare, a fost preluată de elicopterl SMURD și transportată la o unitate din Iași. Cauza este jarul căzut din sobă, cu acumulare de căldură".

Familia lovită de necaz are trei copii: doi la casele lor, iar mezina este acum în grija unei mătuși.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult