Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeia care a intrat cu mașina într-un grup de oameni aflați pe un trotuar din Timiș a încurcat frâna cu accelerația

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident grav în județul Timiș. Cinci oameni au ajuns la spital după ce au fost spulberați de o mașină în localitatea Gătaia.

La volan se afla o femeie de 58 de ani, care s-a speriat și a încurcat frâna cu accelerația. Printre răniți sunt doi adolescenți și o femeie însărcinată. Altă femeie lovită ținea în brațe un bebeluș de 6 luni, pe care l-a protejat cu propriul trup. 

Prima victimă a fost lovită pe trecerea de pietoni: un băiat de 13 ani, care mergea pe lângă bicicletă.

După ce l-a acroșat, șoferița a tras puternic de volan și a ajuns pe trotuar, unde a mai lovit patru persoane: o adolescentă de 15 ani, două femei de 32 și 37 de ani și un tânăr de 29. Una dintre femeile lovite este însărcinată, iar cealaltă ținea în brațe un bebeluș, care a scăpat nevătămat.

Martor: „A luat volan dreapta maxim, a dat a întâia și l-a luat pe copil și apoi i-a luat pe ăia cu tot cu copil, cu bicicletă cu tot.”

Citește și
acc
Accident în Argeș. Șofer de 66 de ani, grav rănit după ce a adormit la volan și s-a răsturnat cu mașina

Soțul uneia dintre victime: „A lovit-o mașina. Nici nu mai știu cine m-a anunțat. M-am speriat."

Victimele au ajuns la spital, dar nu au rămas internate.

Zorița Mircov, purtător de cuvânt ISU Timiș: „Victimele se aflau în stare conștientă prezentând escortații și politraumatisme.”

Până când au sosit politistii, șoferița s-a baricadat în mașină să scape de furia apropiaților victimelor.

Șoferița a declarat că s-a speriat când l-a văzut pe copilul de 13 ani traversând strada. În loc să calce pedala de frână, a călcat-o și mai puternic pe cea de accelerație.

Femeia a luat permisul de conducere în urmă cu 6 ani. Însă, potrivit specialiștilor, indiferent de experiență, sunt situații în care emoțiile pot duce la astfel de situații.

Alex Vior, instructor auto: „Stresul sau panica care apare în situații de urgență. Din diferite motive, reacțiile noastre și experiența pe care o avem nu ne ajută în unele situații. Vârsta permisului nostru cu ghilimele de rigoare, nu e o garanție pentru experiență. Nu e o garanție pentru situațiile în care eu ar trebui să mă descurc și nu pot să o fac.”

Șoferița nu consumase alcool și nici substanțe psihoactive, spun polițiștii care o cercetează penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult