Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeia amendată pentru că a citit un SMS, la volan, indignată de fotografia Poliției Rutiere din plic. Ce se vedea acolo

O femeie a primit o amendă pentru că a citit un SMS la volanul mașinii sale, dar a fost șocată când a văzut și fotografia prezentată ca probă de poliția rutieră, venită în plic alături de amendă.

La o privire mai atentă a imaginii capturată de camera stradală, femeia din Australia a văzut că fusta îi era ridicată de tot, și i se vedea lenjeria intimă. Cinzia Lee a cerut explicații de la organismele guvernamentale care se ocupă cu amenzile rutiere și gestionarea datelor personale, dar răspunsul primit a fost atât de vag, încât a pornit o campanie pentru analizarea cu atenția a imaginilor sensibile, care pot încălca dreptul la viață privată

Femeia din New South Wales s-a declarat indignată de faptul că serviciul de amenzi rutiere din provincie nu a făcut nimic pentru a remedia situația, arată publicația The Sun.

„Am primit un răspuns scris care, practic, a ignorat tot ceea ce am spus, cu excepția faptului că cineva din birou se uită la fotografii."

Amenda pentru atingerea telefonului în timpul condusului este de 200 de lire, iar constatările se fac de către sistemul automat de camere de supraveghere a traficului, pe baza cărora se întocmesc procesele-verbale de contravenție, arată sursa citată.

Citește și
politia rutiera, trafic, sofer
Lege promulgată: Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar

„Puteai să vezi sub fusta mea, între picioarele mele. Puteai să-mi vezi lenjeria intimă. Se putea observa telefonul, iar chiar lângă telefon, în imagine era lenjeria mea intimă" a mai spus femeia.

În urma protestelor publice, serviciile de transport din NSW au declarat că vor revizui protocolul de gestionare a „imaginilor sensibile", a declarat secretarul de stat responsabil pentru drumuri, Natalie Ward.

Totuși, Cinzia nu a fost nevoită să plătească amenda datorită lipsei antecedentelor rutiere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult