Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fata din Sighetu Marmației a fost amenințată de un minor că va publica poze indecente cu ea. Mama a făcut plângere în aprilie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației, găsită într-o locuință insalubră, alături de un bărbat - la 6 zile după ce nimeni nu a mai știut nimic de ea - a luat marți o întorsătură dramatică.

Anchetatorii au aflat că ea fugise de fapt de acasă și intenționa să se sinucidă, iar bărbatul de 34 de ani, despre care se credea că a sechestrat-o, i-a salvat, de fapt, viața. A profitat însă, ulterior, de starea ei psihică fragilă și a convins-o să întrețină relații intime. Individul a fost arestat preventiv.

Fata de 13 de ani i-a condus pe anchetatori în locul unde l-ar fi întâlnit pe „Mănușă Albă”, cum se recomanda bărbatul pe rețelele sociale. Nu se știau de pe internet, așa cum bănuiau polițiștii, iar la marginea orașului Sighetu Marmației, lângă râul Iza, s-ar fi văzut prima dată. Copila - spune poliția - ar fi avut intenția să își curme viața iar „Mănușă Albă”...

Cms.șef. Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș: „...chiar a salvat-o de la înec”.

Secvența s-a petrecut acum o săptămână, în ziua în care adolescenta a dispărut de acasă. Camerele de supraveghere au surprins-o atunci în trei locuri din Sighetu Marmației, în timp ce mergea pe stradă, și la o cafenea. Era bântuită de gânduri negre, pentru că...

Citește și
minora
Primele declarații ale lui Mănușă Albă, individul care a fost găsit alături de minora de 13 ani. „N-am știut că e dispărută”

Cms.șef Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș: „...și în trecut a mai avut tentative de sinucidere”.

Pe acest fond instabil emoțional al adolescentei, salvatorul „Mănușă Albă” a convins-o să meargă la el acasă, în locuința unde a fost găsită la 6 zile de la dispariție. Deși polițistul local care a ajuns primul la ea a susținut că „Mănușă Albă”...

Florin Cioban, polițist local: „O ținea împotriva voinței ei. Avea urme de violență pe corp”.

...șeful poliției din Maramureș a lămurit că - în realitate - adolescenta nu a fost niciun moment sechestrată, iar urmele de violență proveneau de la tentativele ei mai vechi de a-și lua viața. În plus, după ce copila a fost dusă la un examen medico-legal a fost eliminată ipoteza unui viol. Totuși...

Cms. șef Mihai Gherman, șef al IPJ Maramureș: „Din probatoriul administrat s-au conturat elemente constitutive ale infracțiunii de act sexual cu un minor”.

Altfel spus, „Mănușă Albă” a avut acordul adolescentei să întrețină relații intime. Însă bărbatul are 34 de ani și a fost arestat preventiv.

Infracțiunea de care este acuzat a fost comisă „în formă continuată”, iar în decizia instanței se vorbește despre cel puțin 3 acte materiale.

Mănușă Albă: „N-am violat-o, domnule. Eu i-am spus că vreau să fim împreună. I-am zis să își continuie școala și să mergem mai departe. Eu nu am știut că e dipărută”.

Rămân încă multe semne de întrebare.

Vecinii lui „Mănușă Albă” l-au descris pe acesta despre consumator de substanțe interzise. Poliția spune că nu are informații în acest sens.

În spațiul public s-a vorbit și despre faptul că individul i-ar fi oferit droguri fetei, dar anchetatorii au transmis că momentan nu s-a impus ca adolescenta să fie supusă unui test antidrog.

Apoi, apare întrebarea de ce mama adolescentei, profesoară, nu a vorbit niciodată despre problemele fetei și le-a ascuns în momentele în care cerea ajutor ca fiica ei să fie găsită.

Reporter: Ați avut ceva discuții în contradictoriu, ce s-a întâmplat, de ce credeți că a plecat?

Mama fetei: „A rămas acasă, se simțea prost și când am venit nu mai era”.

Nu este primul caz în care apare numele fetei. În aprilie, DIICOT a deschis un dosar pentru pornografie infantilă, după ce mama a descoperit, în telefonul copilei, imagini indecente, pe care fata le-ar fi trimis unui alt băiat.

Potrivit anchetatorilor, fotografiile au fi fost făcute de fată și trimise unui băiat, și el minor, cu care aceasta coresponda.

Adolescenta este acum într-un centru al Protecției Copilului, unde primește consiliere psihologică și sprijin emoțional.

Adrian Mândru, DGASPC Maramureș: „A fost instituită o masură specială în regim de urgență”.

Lenke Iuhoș, psiholog: „Pot apărea cu tulburări emoționale”.

Am încercat să stăm de vorbă cu părinții adolescentei și să aflăm ce ar fi determinat-o să încerce să își ia viața, iar mai apoi să devină victima salvatorului ei. Nu au mai fost la fel de comunicativi ca până acum. Mama a transmis doar un mesaj înregistrat cu un apel către alți părinți.

Mama fetei: „Vă rog să aveți grijă de copiii dumneavoastră”.

Pentru act sexul cu un minor, „Mănușă Albă” riscă 5 ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult