Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție de iepuri de rasă și găini la Vințu de Jos. Exemplarele care au captat atenția

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe rase de iepuri uriași sunt în centrul atenției în acest weekend la Vințu de Jos, în Alba.

Găinile cu un penaj deosebit au atras și ele toate privirile.

Sute de iepuri mai jucăuși sau mai... leneși, dar și păsări de rasă și porumbei, au umplut sala de sport din Vințu de Sus, la prima ediție a unei competiții dedicate crescătorilor de profil din Ardeal. Toți au venit croiți să arate cu ce se mândresc.

Robert Kline – crescător de iepuri din Sibiu: „Face parte din rasa berbec german, de culoare gri, e un mascul de anul trecut din luna aprilie. E prima lui expoziție, greutatea lui este 5,8 kg. Poate să ajungă până la 9 kg."

Urecheații au avut concurență serioasă.

Citește și
expo animale
„Sunt niște animale foarte frumoase”. Iepuri, găini și porumbei de rasă din cinci județe, într-o expoziție în Bistrița Năsăud

Ionel Bunea - crescător de iepuri din Pianu de Jos: „Este albastru vienez și ajunge până la 5 kg trebuie să aibă culoarea, capul, urechile scurte, mai late.”

Adrian Rus arbitru: „Acum arbitrăm rasa uriaș german gri-fier, după șapte criterii de arbitrare. Azi am arbitrat rasele uriașe, adică cea mai mare rasă de iepuri din lume”

Iepurii au fost atent studiați și de copiii veniți să vadă competiția. Cei mici au stat minute în șir lângă ei să îi mângâie și să le facă poze.

Fetiță: „Unii stau să îi mângâi, sunt mai leneși, sunt foarte grăsuți, dar sunt frumoși, dar au culori foarte frumoase, îmi plac foarte mult."

(...)

„Aceștia îmi plac foarte mult, că seamănă cu rasa cap de leu, și mi se pare o rasă foarte frumoasă și aceștia sunt foarte prietenoși. Au blana foarte mare și pufoasă."

Şi păsările au ieșit în evidență - cu penajul colorat şi larma iscată. O găină dintr-o rasă deosebită ajunge să coste chiar și sute de euro.

Adrian Nartea – crescător de găini, Sibiu: „Primele exemplare le-am achiziționat din Germania, pot fi scumpe, încep de la 100 de lei și pot costa și sute de euro. Vorbim de un exemplar cu calități excepționale."

Cele peste 400 de exemplare de iepuri și păsări mai pot fi admirate până mâine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult