Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deces după explozia produsă într-un bloc din Suceava. Bărbatul care a fost aruncat printr-o fereastră a murit | GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia de marți, din Suceava, a murit la Spitalul de Urgență din Iași.

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a stabilit că deflagrația s-a produs în dormitorul locuinței, unde s-a și format acumularea de gaz.

Centrala din apartament și aragazul erau în balcon, dar nu se știe, deocamdată, care dintre aparate avea defecțiuni.

Bărbatul de 60 de ani a fost transferat, luni seară, de la Suceava la Spitalul Județean de Urgență din Iași. Era rănit extrem de grav - după ce a fost azvarlit, de suflul exploziei, de la etajul doi al blocului - și a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD: "A fost internat în clinica de chirurgie plastică și arsuri, diagnosticul a fost complex, indice de severitate a traumei foarte crescut, un prognostic foarte rezervat. S-a instatat stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și din păcate a decedat".

Citește și
Explozie
Explozie în portul turcesc Samsun de la Marea Neagră. VIDEO

Între timp, anchetatorii încearcă să stabilească exact cum s-a produs explozia. Inspectoratul pentru Situații de Urgență analizeaz toate aparatele conectate la sursa de gaz.

Col. Costică Ghiață, șeful ISU Suceava: "Sursa, acumulare de gaze combustibile,metan. Primul material care s-a aprins, bineînțeles, gazul. O scânteie dată de un comutator, respectiv intrerupător electric".

Anchetatorii mai spun că instalația de gaz a fost verificată ultima dată în 2019, deși trebuia inspectată și în 2021.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult