Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie într-un bloc din Lugoj, în urma unei acumulări de gaze. Din 84 de garsoniere, 23 au fost afectate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Explozie marți dimineață într-un bloc din Lugoj. Proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația a fost grav rănit. Clădirea a fost evacuată de urgență. Peste 20 de apartamente au fost avariate.

Primele indicii arată că explozia s-a produs din cauza acumulării de gaze provenite de la un convector defect al instalației de gaz, pe care proprietarul încerca să-l repare.

Puțin după ora 8 şi jumătate, o explozie puternică a zguduit blocul cu 84 de garsoniere din cartierul Micro 2 din Lugoj. Oamenii au ieșit speriați din locuințe. Bărbatul în casa căruia s-a produs explozia, la etajul 3, are 69 de ani şi a ajuns la spital cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

Locatar: „Picat pe jos, ars. L-am văzut când am coborât, m-am băgat și nu știu cât de grav e, că nu mai mișca, nu mai nimic. Era în pielea goală.”

17 locatari au reușit să iasă singuri din imobil, iar alte două persoane au fost evacuate de pompieri. Una dintre ele este o femeie cu handicap, aflată în cărucior.

Locatar: „Am intrat în panică. Eu mi-s paralizată pe partea dreaptă. Am stat așa să văd dacă bate cineva la ușă, nu bate”.

Reporter: V-au scos pompierii?

Locatar: „Da, da, da, pompierii.”

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât toate apartamentele de la etajul trei, unde a avut loc deflagrația, au fost afectate. Și alte cinci de la etajul patru.

„Toate ușile sunt distruse, da, îți dai seama, toate au sărit în aer. Asta văd că arată mai rău” (...) „Ușa, prizele mi-s sărite. Deocamdată sunt panicată” spun locatarii.

Reporter: La ce etaj locuiți?

Locatar: „Tot la 3”.

Reporter: În ce stare este?

Locatar: „Fără ușă, fără geam”.

Silviu Picu, lt-col colonel ISU Timiș: „Explozia a fost urmată de acumularea unor gaze. Nu au fost identificate fisuri ale structurilor de rezistență”

Anchetatorii au deschis deocamdată un dosar in rem pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult