Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expert militar: NATO are sisteme de interceptare a rachetelor hipersonice, dar au fost testate doar în poligon

Your browser doesn't support HTML5 video.

NATO are sisteme de interceptare a rachetelor hipersonice, dar nu au fost probate pe câmpul de luptă, a declarat, pentru Știrile PRO TV, Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost adjunct al reprezentantului militar al României la NATO.

Interviul pe care l-a acordat fostul ofițer corespondentului Știrilor PRO TV Cosmin Stan, poate fi urmărit în video-ul de mai sus.

Sistemele de interceptare a rachetelor hipersonice „au fost probate într-o anumită măsură în testările în poligon. Cei mai buni în apărarea antirachetă, în apărarea împotriva proiectilelor de artilerie, inclusiv a bombelor de aruncător sau a proiectilelor reactive tip Katiusha sunt israelienii”, spune generalul (r) Bălăceanu, care a ocupat, în trecut, și funcția de comandant al Brigăzii multinaționale NATO din sud-estul Europei (SEEBRIG). „În mod sigur, Statele Unite și Israelul vor dezvolta sistemele, le vor adapta, le vor moderniza sau vor fi arme noi care să contracareze și arma hipersonică”, a adăugat el. Rusia a anunțat că a lovit, în ultimele zile, mai multe ținte din Ucraina cu rachete hipersonice, lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică. „O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat. Rachetele hipersonice pot zbura în atmosfera superioară cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul. Sunt considerate a fi mai manevrabile decât rachetele convenționale și sunt capabile să evite interceptările din partea apărării antiaeriene.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult