Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Executivul a aprobat mărirea de 10% pentru mai mulți bugetari. Angajații vizați de măsură

Executivul a aprobat o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală.

„Încep cu ordonanţa de urgenţă care aduce o majorare salarială cu 10% în două tranşe pentru mai multe categorii de angajaţi din administraţie. Este vorba despre angajaţii din administraţia centrală din domeniile cultură, diplomaţie, din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor Registrului Comerţului din tribunale, pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi cele aflate sub controlul Parlamentului”, a afirmat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Este vorba, în special, despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20.000 de locuitori.

„Începem prin a rezolva unele inechităţi existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală. Vorbim în special despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori”, a precizat premierul Marcel Ciolacu înainte de ședință.

Şeful Executivul a mai spus că „sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor”.

Citește și
bani euro
Cine sunt bugetarii din România care au avut salariu net 36.000 euro pe lună. ”Sunt numai politruci și oamenii puși politic”

„Era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an”, a mai afirmat premierul Ciolacu.

Mihai Constantin a adăugat că prin acelaşi act normativ este reglementată posibilitatea de a deconta angajaţilor care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran pe o durată semnificativă a timpului de lucru, achiziţia de dispozitive de corecţie.

„Limita sumei este de 500 lei per persoană. Un exemplu ar fi evident cel am ochelarilor de vedere. Mai fac menţiunea că este o decizie la nivel la european care deschide calea ca angajatorii să poată deconta acest prag maximal de 500 lei per persoană pentru ochelarii de vedere, cum am spus”, a subliniat Constantin.

Tot impactul bugetar pe anul în curs al măsurilor impuse de această ordonanţă este estimat la 1,2 miliarde lei, a conchis el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult