Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ex-consilierul guvernamental Nela Ignatenko, localizată în Belgia. Are de ispășit 5 ani de închisoare pentru spălare de bani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nela Ignatenko, fost consilier guvernamental, care este condamnată în dosarul „Băneasa”, a fost localizată în Belgia, ţară care va decide dacă o extrădează.

I se mai spune și "Contesa", pentru că soțul ei s-a autointitulat conte, și, cităm, „savant cosmist". Bărbatul este un personaj excentric din Ucraina, care susține că a intrat şi în legătură cu extratereștrii. În România însă, soția sa a jucat un rol cheie, spune DNA, în retrocedarea fermei Băneasa. Trei dintre cei condamnați în acest dosar au cerut anularea deciziei de condamnare, printr-o cale extraordinară de atac.

Nela Ignatenko a fost dată în urmărire internaţională încă din luna decembrie, când a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare pentru spălare de bani şi abuz în serviciu. A fost considerată personaj cheie în retrocedarea frauduloasă a fostei Ferme Regale Băneasa către prinţul Paul al României, dar şi a unei părţi din pădurea Fundul Sacului din Snagov, care a ajuns în final la Remus Truică.

Ignatenko a fost localizată în Belgia, lângă Bruxelles, unde, susţine avocatul ei, este rezidentă din 2010. Acolo a şi primit vestea condamnării.

Ciprian Nastasiu, avocatul Nelei Ignatenko: „Este optimistă, motiv pentru care s-a şi prezentat de bună voie la autorităţile belgiene. A anunţat autorităţile după ce decizia a rămas definitivă. S-a pus la dispoziţia autorităţilor.”

Citește și
Nela Ignatenko
Mesajul postat de o condamnată în Dosarul Ferma Băneasa, după ce a fost dată în urmărire

Reporter: A făcut-o de bună voie? Nu a fost capturată?

Ciprian Nastasiu: „A luat legătura cu avocaţii din Bruxelles şi ei au luat legătura cu autorităţile.”

Fostă Păvăloiu, fostă Fenechiu, cum menţionează autorităţile judiciare, Nela Ignatenko şi-a început afacerile în Bacău, unde a patronat după Revoluţie primul salon de streaptease. Cu timpul, s-a mutat în Capitală, unde a distribuit cosmetice, dar a intrat şi în lumea politică. Aşa a ajuns consilier guvernamental în Executivul condus de Calin Popescu Tăriceanu. Între timp, l-a cunoscut pe Albert Klos Ignatenko, un personaj pitoresc de origine ucraineană. 

Cine e „academicianul” Ignatenko

 

La 77 de ani, autotintitulat Academician şi Conte, Ignatenko spune că ar fi un om de cultură de renume mondial, fondator al culturii Cosmoumaniste, un adevărat rege al paranormalului, dar şi un pământean care a reuşit să intre în contact cu 48 de civilizaţii extraterestre. Soţul urmăritei internaţionale Nela Ignatenko susţine că poate modifica temperatura aerului doar cu puterea gândului.

Contele vinde online pe site-ul său cărţi, DVD-uri, cursuri şi diverse metode de vindecare sub numele de Activatori - anti-Covid, antistress și antiviruși în general. În trecut, împreună cu soţia sa Nela a şi organizat contra cost spectacole şi demonstraţii de paranormal în Bucureşti. Între timp, ea a cerut la Înalta Curte anularea condamnării din dosarul Băneasa.

Până să afle dacă va fi sau nu extrădată de autorităţile judiciare belgiene şi astfel să scape de statutul de urmărit internaţional, Nela Ignatenko îşi încearcă norocul în ţară, locul în care a fost condamnată definitiv la 5 ani de închisoare, evident, cu executare.

La fel ca oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benny Steinmetz, Nela Ignatenko a cerut printr-o cale extraordinară de atac contestaţia în anulare, rejudecarea procesului, cel puţin în faza de apel. O decizie definitivă în cazul ei va fi luată peste o săptămână la ICCJ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult