Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).

România a avut în a doua jumătate a anului 2023 al treilea cel mai mic preț plătit de populație pentru gaze naturale și al cincilea pentru energie electrică.

Prețul gazelor naturale pentru gospodăriile din România (0,0563 EUR/kWh) a fost al 3-lea cel mai mic preț din UE și la jumătate față de prețul mediu înregistrat la nivelul Uniunii (0,1125 EUR/kWh), anunță Ministerul energiei printr-un comunicat. 

Topul primelor 3 țări cu cele mai mici prețuri pentru consumatorii casnici din UE în a doua jumătate a anului 2023 au fost Ungaria, Croația și România.

Pentru economie, consumatorii noncasnici, România s-a situat pe locurile 3-4 cu cel mai mic preț, în funcție de anumite segmente de consum.

Pentru gospodăriile din UE, prețurile la energie electrică în a doua jumătate a anului 2023 au fost cele mai mici în Ungaria, Bulgaria, Malta, Croația și România.

Astfel, Eurostat confirmă că prețul plătit în țara noastră (0,1782 EUR/kWh) a fost al cincilea cel mai mic preț din UE și mult sub media europeană (0,2847 EUR/kWh).  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult