Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Escrocherie de un milion de euro la Ploiești. Cum se vindea același apartament către mai mulți cumpărători

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile anchetează un prejudiciu de peste un milion de euro și au bănuiala că multe persoane implicate într-un proiect de dezvoltare imobiliară din Ploiești și-ar fi înșelat clienții.  

Potrivit procurorilor, complici le-ar fi fost trei notari, un avocat și dezvoltatori imobiliari. Metoda prin care vindeau același apartament mai multor cumpărători era relativ simplă.

Prima dată, clienții erau puși să dea un avans și să se semneze promisiunea de vânzare-cumpărare la notar.

Urma achitarea integrală a apartamentelor, dar, în același timp, casele erau vândute cu acte în regulă altor oameni. Așa se face că, timp de șapte ani, gruparea a păcălit clienții cu peste un milion de euro.

Opt persoane au fost audiat, iar cinci au fost reținute

Cei care au cumpărat în faza de proiect nu și-au mai putut recupera banii, pentru că avocatul vizat de anchetatori l-ar fi ajutat pe dezvoltatorul imobiliar să intre în faliment. Bunurile firmei ar fi fost cesionate cu titlu gratuit unor terțe persoane, iar sume considerabile au fost retrase din conturile societății.

Citește și
inteligenta artificiala
Cum a reușit un escroc să fure de la un om de afaceri 500.000 de euro cu ajutorul inteligenței artificiale

În primă instanță, opt persoane au fost audiate, cinci reținute, dar numai pentru una a fost stabilit controlul judiciar, urmând ca pentru alte patru persoane să se ceară arestarea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult