Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Epidemia de gripă face noi victime în România. Bilanțul a ajuns la 36 de morți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gripă sezonieră face noi victime. Un bărbat de 62 de anidin Bistrița, confirmat cu infecție de tip A, a murit sâmbătă dimineață.

În același spital, dar și în alte câteva din țară, mai sunt pacienți în stare gravă și cu șanse incerte de a fi salvați.

Grav este că suntem abia la jumătatea lunii februarie, iar sezonul gripal se întinde de regulă până în mai. Așadar, nu e târziu și nici inutil să luăm măsuri de protecție.

Bilanțul deceselor a urcat la 36. 35 dintre aceste persoane, incluzându-l aici pe bărbatul din Bistrița, erau nevaccinate.

Asta demonstrează clar că vaccinul antigripal funcționează. Pur și simplu nu există un alt mecanism mai eficient de protecție.

Citește și
Gripa continuă să facă ravagii. 117 școli și grădinițe din țară au cursurile suspendate
Încă un deces din cauza gripei, la Iași

Așa că, spun doctorii, ar trebui să profităm de ultima tranșă de doze gratuite care au ajuns în sfârșit la Direcțiile de Sănătate Publică și pot fi cerute de medicul de familie pentru pacienții săi.

Nu uitați că de la vaccin nu puteți face gripă, e ca și cum ai arată sistemului imunitar o poză a virusului gripal. Corpul "învață lecția" și începe să producă anticorpi.

Gripa are, pentru anumite categorii, risc mare de complicații: bolnavii cronici, inclusiv obezii, vârstnicii și bebelușii.

Sunt și copii care nu pot fi imunizați pentru că au alergii severe sau anumite sindroame. Atunci există o singură varianta. Vaccinarea adulților care îi îngrijesc- părinții, bunicii și bona.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult