Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Enoriașii timișoreni, încurajați de Mitropolitul Banatului să doneze sânge

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gest umanitar impresionant la Timișoara. Zeci de persoane au venit luni dimineață la o biserică din oraș să doneze sânge.

Enoriașii au răspuns astfel apelului Mitropolitului Banatului, mai ales că județul Timiș se confruntă, în ultimele săptămâni, cu o criză acută de donatori. Cei care au venit la biserică au putut face și consultații medicale gratuite.

Mitropolitul Banatului: "Orice picătură de sânge este o picătură de viaţă. Dumnezeu să vă ajute! Uitaţi-vă, acum este mare nevoie de sânge în oraş. "

Printre icoane, într-o atmosferă mai puţin obişnuită pentru un astfel de gest, numeroşi enoriaşi au venit luni dimineaţă cu noaptea în cap să doneze sânge. În timp ce mulţi sunt obişnuiţi ai centrului pentru transfuzii din oraș, pentru alţii este un început.

Donatoare: "Nu am donat niciodată, este prima oară când donez şi mă bucur din suflet că am luat această hotărâre. Este biserica de suflet, este a doua casă a mea."

Citește și
Corina Caragea
Corina Caragea a donat sânge pentru pacienţi! Mesajul prezentatoarei TV pentru cei care vor să doneze

Reporter: "Câţi enoriaşi au venit? Enoriaş: “Eu cred că în jur de 50, dar cu siguranţă vor mai veni 50."

Medicii spun că în Postul Paştelui numărul de donatori a scăzut considerabil, iar pentru a suplini lipsa de sânge este de nevoie de peste o sută de donatori zilnic. Aşa că această acţiune este extrem de importantă pentru pacienţii care au nevoie urgentă de ajutor.

Donatoare: "Sunt foarte mulţi oameni şi copilaşi care au nevoie de sânge şi este o idee foarte bună. Este mai comod că este mai aproape, dar ar trebui mai multă lume să doneze şi la centru."

Donatoare: "Este posibilitatea să ajutăm şi alte persoane care au nevoie de sânge şi aş îndruma multe persoane care au posibilitatea să facă asta, de ce nu. Să îşi rupă puţin din timpul lor şi să facă acest lucru"

IPS Ioan: "Venim în întâmpinarea spitalelor de aici pentru a avea rezervă de sânge necesară. Am primit şi primim mereu semnale de la centrul de transfuzii de marea lipsa de sânge care se afla în spitale, de multe ori sunt amânate unele intervenţii din cauza lipsei de sânge."

Pe lângă analizele la sânge, enoriaşii au fost supuşi la mai multe controale şi de o măicuţă care este medic cardiolog.

Maica Anastasia: "Aici facem consult de medicină internă şi ecografie abdomniala, pentru pacienţi care vin  şi le dăm reţete, scrisori medicale "

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Banatului, acţiunile de donare de sânge vor continua şi în lunile următoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult