Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron, avertizat de Vestele Galbene înainte de discurs. ”În curând, vom vorbi de insurecţie"

Your browser doesn't support HTML5 video.

După un nou week-end de mobilizare a "vestelor galbene", Emmanuel Macron s-a întâlnit luni cu partenerii sociali și cu aleși din parlament.

Emmanuel Macron i-a primit luni la Palatul Elysee pe reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, dar şi pe preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

Thierry Paul Valette, coordonatorul "vestelor galbene": "Trebuie să ne ofere răspunsuri. E târziu, din păcate, dar poate că după ce va prezenta aceste măsuri, unele "veste galbene" se vor întoarce mulţumite acasă. În momentul de faţă, însă, mulţi oameni vor ca preşedintele să demisioneze."

"Vestele galbene, care de altfel nu au fost invitate astăzi, la Elysee, nu se vor mulţumi cu firimituri, vor toată bagheta! De fapt, vor mai mult decât bagheta, ci renovarea boulangeriei", rezuma plastic jurnalistul Christophe Bărbier. Altfel spus, e nevoie de reformarea din temelii a sistemului fiscal şi social.

Thierry Paul Valette, coordonatorul "vestelor galbene: "Dacă măsurile anunţate de Macron nu vor fi implementate imediat veţi vedea o radicalizare a mişcării, care va deveni din ce în ce mai violentă. În curând, vom vorbi de insurecţie."

Şi, pentru că discursul să nu fie mort din fașă, preşedintele ar trebui să ţină seama că nu se adresează doar "vestelor galbene", ci celor 80% dintre francezi care declara că susţin protestele.

Nu doar fondul discursului va conta ci şi forma, în condiţiile în care Emmanuel Macron este perceput adesea drept trufaş, prea sigur pe el şi chiar dispreţuitor la adresa claselor populare.

E vital să arate bunăvoinţă, empatie, generozitate, să-şi asume greşelile şi să nu se piardă în abstracţiuni, punctează analiştii de la Paris.

Nu de alta, dar continuarea protestelor ar avea urmări economice severe.

Nu doar comercianţii îşi contabilizează pierderile. Actele de vandalism şi bătăile de pe străzi i-au speriat pe turişti. Patronii de hoteluri şi restaurante sunt cei mai afectaţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult