Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevul care a renuțat la un liceu teroetic pentru visul de a deveni mecanic. Va participa la olimpiada meseriilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un elev din județul Bistrița-Năsăud, care și-a dorit să preia ștafeta de la tatăl său, dovedește că meseria e brățară de aur.  

Deși a avut note mari, adolescentul a preferat să intre la un liceu tehnologic, unde a reușit să impresioneze ca viitor mecanic, iar acum urmează să reprezinte zona la olimpiada meseriilor.

Alin are 17 ani și vine dintr-o familie modestă din comuna Târlișua, unde părinții se ocupă cu agricultură. Tatăl său este omul bun la toate pentru vecinii care au probleme cu utilajele agricole, iar Alin a fost un ajutor de nădejde, motiv pentru care și-a ales să învețe mecanica la liceul tehnologic din Căianu Mic.

Este convis că meseriile de bază aduc siguranță pentru viitor și are planuri serioase.

Alin Burzo, elev: „E o pasiune, o simplă pasiune și îmi place foarte mult ce fac, dacă faci ce-ți place, te descurci. O să lucrez la un service și poate îmi deschid service-ul meu”.

Citește și
ambulanta franta
Franța: Un elev de liceu a murit după ce a suferit un infarct în timpul unei probe de Bacalaureat

Recent a obținut cel mai bun punctaj la un concurs de meserii, unde și-a arătat priceperea și s-a calificat la etapa națională.

Ionel Boca directorul liceului tehnologic „Căianu Mic”: „În momentul în care a intrat în școala noastră, am văzut că este un elev silitor, un elev care știe ce vrea de la viață. Am primit laude după el de la agenții economici”.

După cursuri și practică, Alin continuă să își ajute tatăl acasă.

Aurel Burzo, tatăl lui Alin: „De când era mic tot a șurubărit cu cheia. Îi e drag să desfacă, să deșubărească, să le pună. Eu îl supraveghez dacă cumva uită ceva”.

Părinții sunt foarte mândri de el și spun că, deși a avut rezultele foarte bune la școală, care îi permiteau să studieze la un liceu teoretic în oraș, Alin a ales mecanica.

Ionela Burzo, mama lui Alin: „I-a plăcut de mic, îi lua drujba lui taică-su și tot o desfăcea. Media a avut foarte mare - de 8,80. El și-ar dori ceva pe fonduri europene, să își deschidă un atelier”.

Deși are numai 17 ani, el este decis să caute linii de finațare pentru mediul rural. Adolescentul știe că tehnologia a evoluat și la sat, iar cei care au utilaje agricole performante vor avea nevoie mereu și de un mecanic bun.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult