Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elena Udrea a refuzat să apară în fața ICCJ București. În sală o aștepta și partenerul ei de viață

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elena Udrea a refuzat luni să apară în fața Înaltei Curți de Casație și Jusțiție de la București unde încearcă printr-o cale extraordinară de atac să obțină anularea condamnarii la 6 ani de închisoare.

În sala de judecată o aștepta și partenerul ei de viață, care și-ar fi dorit să o revadă chiar și pe un monitor. Udrea a fost arestată luna trecută în Bulgaria, când încerca să treacă în Grecia, la scurt timp după ce în țară era condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”.

De când a fost arestată în Bulgaria, Adrian Alexandrov nu a mai văzut-o pe Elena Udrea decât online. El a rămas acasă cu fetița lor și și-ar fi dorit să o vadă și să o audă fie și la monitorul din sala de judecată. Avocații ei încearcă să obțină anularea deciziei de condamnare printr-o cale extraordinară de atac, numită „recurs în casație”.

Deși este direct interesată să îi convingă pe judecătorii instanței supreme să o scape de condamnarea de 6 de ani închisoare, Elena Udrea a refuzat să participe la proces în sistem de videoconferință. Fostul ministru le-a transmis judecătorilor de la București că vrea să fie audiată dar a impus o condiție. Să îi fie suspendată decizia de condamnare, pentru ca bulgarii să o elibereze. O asemenea decizie nu ar obliga-o să vină la București și nici nu ar împiedica-o să meargă în Grecia, așa cum și-a dorit de la început.

Cu doar o zi înainte de termenul de judecată, Elena Udrea a postat pe contul ei de socializare un mesaj în care afirmă că de 46 de zile este arestată ilegal. Se plânge că i-a fost respinsă contestația în anulare, cealaltă cale extrordinară de atac.

Citește și
Elena Udrea
Decizia de extrădare a Elenei Udrea, amânată din nou

Soarta fostului ministru al Turismului ar putea fi decisă în Bulgaria pe 1 iunie. Judecătorii de la Sofia trebuie să hotărască daca pun sau nu în executare mandatul european de arestare emis pe numele său și dacă o predau autorităților de la București, ca să își execute pedeapsa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult