Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eclipsă parţială de Lună, la 50 de ani de la misiunea Apollo 11. FOTO și VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

O eclipsă parţială de Lună a putut fi observată marți noapte și în România. Evenimentul astronomic are loc la fix 50 de ani de la misiunea Apollo 11, când a avut loc prima aselenizare.

Mai multe imagini cu eclipsa de lună din 16-17 iulie găsiți în galeria foto a acestui articol!  Eclipsa parţială de Lună a fost vizibilă în România în noaptea de marţi spre miercuri. Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului s-a produs între orele 23.00 şi 02.00 noaptea, când Luna a intrat parţial în umbra Pământului.

Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii s-a aflat planeta Saturn şi o constelaţie în formă de casă, constelaţia Sagittarius.

Momentul maxim a fost la ora 00:21. Eclipsa a avut loc la fix 50 de ani de la misiunea Apollo 11, când a avut loc prima aselenizare.

În septembrie 2025, din România va putea fi observată următoarea eclipsă totală de Lună. Alte eclipse parţiale vor vizibile până atunci.

Citește și
eclipsa
Cum a fost trăită eclipsa totală de soare în Chile și Argentina

Imagini LIVE au fost transmise de Observatorul astronomic din Bucureşti.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult