Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"E un fel de iulie în octombrie". Câștiguri neașteptate pentru hotelierii de pe litoral. Cât costă o noapte de cazare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe asemenea căldură, nu e de mirare că inclusiv la munte, în Brașov, oamenii au stat la terase și au comandat înghețată, ca în miez de vară.

Iar pe litoral s-a stat la plajă, iar turiștii au intrat cu încredere și în valurile mării. Hotelurile care au rămas deschise în extra-sezon sunt aproape pline.

Pe plaja din Eforie, doar numărul turiștilor a fost diferit față de o zi de vară. Au fost 32 de grade Celsius, iar marea surprinzător de caldă. Așa că pe lîngă baia de soare prelungită, cei mai mulți s-au încumetat să se și bălăcească.

Tânără: "Când am fost în iulie, a fost super rece. Acum e mult, mult mai cald. E perfectă apa. E superb! E ca o zi de vară. Dacă te uiți în calendar, zici că nu e adevărat".

Reporter: "Cum e apa?".

Citește și
vant litoral
Un val de aer polar a cuprins România. Pe litoral vântul a avut la rafală 90 de km pe oră și s-a format o furtună de nisip

Turist: "Revigorantă".

Reporter: "Ce v-ați propus pentru azi?".

Turist: "Să ne bucurăm de soare, de apă. Mâine ne întoarcem acasă, că s-a dus concediul".

Câțiva turiști din Canada au fost și la munte, înainte să ajungă pe litoral. Nu s-au așteptat la o vreme atât de caldă.

Oliver, turist din Canada: Sezonul a fost minunat, am călătorit la Marea Neagră, dar și la munte. A fost incredibil, 25 de grade Celsius, poate chiar 28... Marea e super. Ne simțim foarte bine.

Cât costă o noapte de cazare pe litoral în această perioadă

Cele aproximativ 70 de hoteluri deschise în aceasta perioadă pe litoral sunt pline ca în sezonul estival. Tarifele pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele din Mamaia pornesc de la 154 de lei, iar în Eforie Nord de la 120 de lei. În timp ce o camera dublă într-un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, costă de la 240 de lei în Mamaia și de la 285 în Eforie.

Mihaela Clima, manager hotel Eforie Nord: "Gradul de ocupare este de aproape 100%. Este un fel de iulie în octombrie. Pachetele sunt disponibile de la mic dejun la all inclusive".

A venit "vara" și în Brașov

Și la munte, a fost foarte cald pentru mijlocul toamnei. În Brașov, turiștii au venit pregătiți pentru vreme de vară.

Reporter: "Cum e vreme?".

Turist: "Splendidă pentru această perioadă a anului. Foarte frumoasă".

Reporter: "V-ați luat tricou pe dumneavoastră în octombrie".

Turist: "Am fost nevoit să-l iau".

Turiști: "Niște pantaloni scurți, un tricou și adidași".

Turistă: "Este mult prea cald pentru vremea asta".

Centrul vechi al orașului a fost arhiplin, iar la terase abia se mai găseau locuri libere. Si maine, meteorologii anunță soare și cer senin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult