Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dumitru Buzatu nu a recunoscut nicio clipă că ar fi primit mită. Cei 1,25 milioane de lei erau „economii” apoi „împrumut”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce au obținut arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, procurorii DNA îi vor verifica averea politicianului. Iau în calcul să confiște tot ce acesta ar fi câștigat necinstit.

Între timp, au apărut imaginile care surprind momentul în care Buzatu a fost prins de procurorii și ofițerii anticorupție cu o geantă plină de bani, despre care anchetatorii susțin că ar fi o mită uriașă.

Procurorii anticorupție au avut nevoie de patru luni ca să strângă probe împotriva lui Dumitru Buzatu. Un om de afaceri l-a denunțat după ce i-ar fi cerut indirect o parte din banii pe care Consiliul Județean Vaslui îi datora de doi ani firmei care a reabilitat drumurile din județ. În jur de 15 milioane de lei, suma pe care inițial tot Buzatu i-ar fi blocat-o, susțin cei de la DNA.

„Numitul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, pretinde și primește un procent de minimum 10% al contravalorii lucrărilor pe care le încredințează diverșilor antreprenori privind infrastructura rutieră din jud. Vaslui” se arată în declarația denunțătorului.

Tot 10% ar fi primit în contul ultimei plăți făcute de CJ VS de la omul de afaceri care a făcut reabilitările, adică 1.25 milioane de lei, doar că întreaga scenă a fost monitorizată atent de ofițerii DGA

Citește și
DNA
Expertul din dosarul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv. Este acuzat de luare de mită şi de trafic de influență

Dumitru Buzatu nu a recunoscut nici măcar o clipă că a primit mită. Dar și-a schimbat declarația și așa-zisele economii ar fi fost, în realitate, un pretins împrumut pe care politicianul susține că l-ar fi primit de la omul de afaceri care l-a denunțat la DNA.

Dumitru Buzatu s-a bucurat de uriașa sumă de bani în jur de o oră. Imediat după flagrant, teancurile cu bancnote de 500 de lei au revenit în custodia DNA.

Procurorii anticorupție îi vor verifica lui Dumitru Buzatu întreaga avere, iar dacă vor descoperi diferențe față de veniturile declarate legal vor cere confiscarea proprietăților și banilor din conturi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult