Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dubla tragedie aviatică de la Constanța, anchetată în dosare penale separate. Sunt ridicate rămășițele aeronavelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între timp, la Constanța, anchetatorii au deschis dosare penale în cazul celor două accidente aviatice, soldate cu moartea a 8 militari români.

Ministrul Apărării a anunțat că în curând va comunica și primele concluzii ale investigației.

Vineri la prânz, în apropiere de Cogealag sunt mai multe autospeciale ale autorităților care așteaptă că militarii să recupereze cele două epave. Sunt zeci de soldați și pompieri care încarcă în mașinile armatei rămășițele aparatului de zbor. Acestea vor fi expertizate și abia atunci vom ști cu exactitate cum s-au petrecut accidentele de aviație.

Ilknur Pintilie, corespondent PROTV: „În urmă cu scurt timp, am stat de vorbă cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, iar acesta mi-a confirmat că există două dosare separate de cercetare, iar cauzele par a fi diferite. Ministrul mai spune că primele concluzii ale anchetatorilor le vom afla în scurt timp Prima ipoteză în cazul elicopterului este depunerea de gheață pe palele aparatului de zbor. În cazul avionului de vânătoare MIG 21 Lancer , se pare că pilotul a raportat vreme nefavorabilă și a pierdut legătura radio cu turnul de control. Revenind la cei opt militari care și-au piredut viața în cele două tragedii, cei șase din Constanța vor fi înmormântați cel mai probabil mâine. Cel mai tânăr dintre dispăruți avea doar 27 de ani, și se pregătea de nuntă. Ceilalţi aveau familii şi copii. După dubla tragedie, 9 copii au rămas orfani de tată.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult