Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drumul din România pe care stratul de zăpadă a ajuns și la 3 metri. Drumarii s-au dat bătuți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zăpada a blocat, ca în plină iarnă, ”Șoseaua Norilor” sau Transalpina. A nins abundent, iar troienele au câțiva metri. În fața lor, drumarii s-au dat bătuți și se vor întoarce să le curețe abia după ce se va încălzi.

Asta înseamnă că Transalpina va fi deschisă circulației mai târziu decât de obicei.

VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Deşi pare greu de crezut, aceste imagini au fost surprinse la noi în ţară. Pe cea mai înaltă şosea, Transalpina, troienele au 3-4 metri înălţime şi nici drumarii, cu cele mai puternice utilaje, nu le pot înlătura. Viscolul mută zăpadă de colo-colo.

"E rău, e vânt, viscol, ceaţă, zăpadă... Nu se vede!”, spune șoferul de pe un utilaj. Cristian Tudor, reprezentant Secţia Drumuri Naţionale Tg. Jiu: "Sunt sectoare cu zăpadă de 3,4 metri. Pe carosabil, zăpada e cam de un metru în zonele unde acţionăm permanent. Cea mai mică zăpadă pe care trebuie să o dăm la o parte e de un metru."

Utilajele de deszăpezire vor fi folosite săptămâna viitoare, dacă vremea o va permite. În aceste condiţii, drumarii cred că abia la mijlocul lunii iunie va fi redeschisă circulaţia pe Transalpina şi nu la 1, aşa cum se întâmplă în mod normal. Până la 1 iulie rămâne închis şi Transfagarasanul, pe care, de asemenea, sunt nămeţi ca în vreme de iarnă.  

Citește și
furtuna deasupra Capitalei
Cod galben de vijelii, ploi torenţiale şi chiar ninsori. Vreme rece în toată țara

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult