Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drogurile au invadat Europa. Raportul îngrijorător al agenției UE antidrog

Fenomenul drogurilor pare să fi scăpat de sub control în Europa, arată raportul anual întocmit de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie. Aproape orice substanță psihoactivă poate fi procurată de pe piață.

Drogurile au invadat Europa și au ajuns să afecteze aproape toate aspectele vieții cotidine, arată cel mai recent raport al agenției UE antidrog.

„Oriunde, orice, oricine”, acestea sunt cuvintele-cheie ale raportului anual întocmit de Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie (OEDT), care arată că drogurile ilegale sunt pretutindeni, aproape orice substanță psihoactivă poate fi procurată de pe piață și că nimeni nu poate scăpa de efectele lor, relatează Politico, preluat de Spotmedia.

Pe măsură ce autoritățile capturează cantități record de stupefiante, drogurile existente devin tot mai puternice, iar noi substanțe sintetice continuă să ajungă pe străzi.

„Ceea ce arată raportul (…) este o confirmare a tendinței pe care o observăm în ultimii doi sau trei ani, că drogurile sunt peste tot. Niciodată nu am avut atât de multe droguri introduse ilegal sau produse în Europa", a declarat Alexis Goosdeel, directorul EMCDDA, într-un interviu pentru Euronews.

Citește și
droguri
Traficanţi de droguri de risc şi mare risc, arestați la Iași în urma unui flagrant

Mai multe detalii, pe Spotmedia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult