Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drama unei familii cu șase copii din Vaslui. Casa în care stau le-a fost distrusă de alunecările de teren

Your browser doesn't support HTML5 video.

O familie din Vaslui este greu încercată. Casa le-a fost pur și simplu distrusă de alunecările de teren.

Patru copii trăiesc, alături de părinții lor, cu teama că oricând pot rămâne pe drumuri. Deși problemele se ivesc în fiecare zi, cei mici nu lipsesc nici măcar o oră de la școală.

Gheorghiță Dărescu, tatăl: „Terenul fuge, crapă. Aici au fost multe case. Pe marginea asta în sus au fost numai case. S-au dărâmat, au fost alunecări de teren. Se crapă, iar înfundăm cu chirpici, iar așez, iar se hăiește.”

Familia Dărescu, părinții, șase copii și un bunic, locuiește la marginea satului Știoborani, din județul Vaslui, în locuința șubrezită de alunecările de teren. Puținii bani pe care îi câștigă cei doi soți abia ajung pentru mâncare, lemne și internatul unuia dintre băieți.

Nadia Dărescu, mama: „Ne împrumutăm foarte des. Împrumutăm, când vine alocația, ajutorul îl dăm înapoi. Ne mai împrumutăm și la magazin. Altfel, nu ne-am descurca.”

Singura fată a cuplului, Mihaela, are 9 ani și visează să urmeze medicina.

Mihaela: „Pe viitor aș dori să fiu doctoriță.”

Reporter: Cum e căsuța ta?

Mihaela: „Așa și așa.”

Reporter: Mai plouă?

Mihaela: „Da. Mi-aș dori o căsuță mai frumoasă, dar nu au părinții bani.”

Roxana Pălălae, asistent medical comunitar: „Chiar dacă sunt mulți și într-o situație precară, ei sunt foarte fericiți. Asta mă face să îi ajut cu ce pot. Casa stă să pice, sunt alunecări de teren. Nu știu dacă e vorba doar de acoperiș, aici cred că totul trebuie refăcut sau locuința schimbată. Nu pot trăi așa.”

Părinții copiilor își doresc enorm să își refacă locuința, dar materialele de construcții sunt din ce în ce mai scumpe. Totuși, speră să poată reconsolida, cât de cât, casa familiei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult