Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dragoș Anastasiu, despre Covid-19: ”Cred că turismul nu reprezintă un pericol, ba dimpotrivă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Emisiunea "Şef sub acoperire" îl va avea marţi, 23 februarie, în prim plan pe Dragoş Anastasiu.

În episodul care va fi de la ora 21:30 la PRO TV, omul de afaceri va fi chelner și va lucra în bucătarie. Cu alte cuvinte, va trece de la conducerea propriei companii la ”munca de jos”.

De altfel, omul de afaceri a mărturisit că anul 2020 a fost unul dificil pentru cei din industria turismului, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19.

Anastasiu, care este și președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Romano-Germane, spune că, deși românii au făcut turism în țară, pentru că nu au mai putut pleca în străinătate, pierderile companiilor din domeniu au fost de 25 %.

Mai mult decât atât, măsurile Guvernului au venit ”târziu”.

Citește și
horeca
Val de nemulțumiri după eliminarea voucherelor de vacanță. Hotelierii anunță efecte dezastruoase

”A fost foarte greu. E dramatic în industria turismului, în general. Sigur că ce înseamnă turism sezonier a beneficiat de ceva trafic, pentru că lumea nu s-a mai dus în străinătate, a rămas în România mai mult. Cu toate astea, și în Delta Dunării, și în Transilvania și la noi am avut minus 25 % trafic, ceea ce este destul de dificil, pentru că nu ai niciodată 25 % trafic din turn over profit. Deci trebuie venit cu bani de acasă. Și măsurile guvernamentale au venit târziu sau aproape deloc sau încă nu sunt implementate și, cum au dispărut și voucherele de vacanță, să putem să discutăm despre ele în fel și chip. Dar toate măsurile astea nu fac bine turismului românesc.” - a spus Anastasiu la Știrile Pro TV.

De altfel, el este convins de faptul că turismul nu promovează răspândirea infectărilor cu Sars-Cov-2, ci .. ”dimpotrivă”.

”Eu cred că turismul nu reprezintă un pericol, ba dimpotrivă, s-ar putea să ajute împotriva răspândirii virusului.” - mai spune omul de afaceri.

Anastasiu a mai declarat că cei din industria HoReCa încearcă să convingă autoritățile să renunțe la reglementările care prevăd închiderea activităților în zonele unde incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 este de 3 la mia de locuitori.

”Noi încercăm să rupem restaurantele, cum de altfel sunt și magazinele, să le rupem de această limitare de 3 la mie, pentru că nu s-a dovedit că redeschiderea lor ar fi crescut incidența sau ar fi fost focare în aceste restaurante, unde totuși lucrurile sunt controlate: mese despărțite destul de bine, lumea merge cu mască la toaletă și așa mai departe. Deci aici avem o zonă de control. În timp ce petrecerile de acasă, pe care lumea le face dacă nu poate să se ducă la restaurant, să stea undeva la niște mese despărțite una de alta, sunt mai periculoase decât restaurantele.” - a mai spus el.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult