Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre tinerele gravide intubate a ajuns în comă după ce a înlocuit șamponul. Și familia ei a ajuns la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două tinere din județul Maramureș - ambele însărcinate - au ajuns de urgență la spital, marți noapte, după ce s-au spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită pentru deparazitarea animalelor.

Una dintre fete, în vârstă de 22 de ani, este în comă. La spital au ajuns și celelalte persoane din familia lor - doi copii și doi adulți - care s-au simțit rău după ce au făcut aceeași greșeală.

Una dintre tinere - în vârstă de 17 ani și însărcinată în 4 luni - și-a pierdut prima cunoștința după ce a folosit o substanță toxică în loc de șampon. Speriat, iubitul ei a sunat la 112. Gravida a fost dusă de urgență la spitalul din Baia Mare și până miercuri a fost intubată. Medicii îi monitorizează permanent sarcina, și spun că starea tinerei rămâne gravă.

Cumnata ei, de 22 de ani, însărcinată în luna a șasea, este în continuare în comă.

Dacian Juca, medic primar UPU - SMURD: „A fost preluată în stop cardiorespirator. S-a reușit resuscitarea cardiopulmonară. Prognosticul rămâne de văzut.”

Citește și
criminalisti
Doi frați au murit împreună la o stână din Bistrița-Năsăud. Ce spun anchetatorii despre cauza deceselor

Marți seară și ceilalți membri ai familiei au început să se simtă rău - 2 copii și 2 adulți. Au sunat după ambulanță și au fost transportați apoi la Compartimentul de Primiri Urgențe din Târgu Lăpuș. Starea lor este stabilă, iar cei 4 vor fi, în continuare, monitorizați.

Medicii au confirmat că substanța folosită de întreaga familie este de uz strict veterinar, și e foarte periculoasă pentru oameni. Doctorii monitorizează în permanență sarcinile celor două tinere.

Dacian Juca, medic primar UPU - SMURD: „Ambii feți momentan au bătăi ale cordului, ceea ce ne indică faptul că sunt în viață, dar rămâne să stabilească echipa care va monitoriza feții pe viitor."

Polițiștii au deschis o anchetă. În ultima perioadă, au mai fost astfel de cazuri de intoxicare, în ciuda avertismentelor repetate ale specialiștilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult