Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două proiectile, găsite de un bărbat care căuta obiecte vechi cu un detector de metale, în Giurgiu

Un proiectil exploziv şi unul perforant au fost descoperite luni seara de un bărbat din satul Angheleşti, comuna Bucşani, care căuta obiecte vechi cu ajutorul unui detector de metale.

"Un apel la 112 primit luni seara sesiza faptul că în localitatea Angheleşti a fost descoperită muniţie rămasă neexplodată. Cel care a solicitat sprijinul autorităţilor a fost un bărbat care desfăşura, ca hobby, activităţi de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale fiind persoană fizică autorizată în acest sens. Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat imediat la faţa locului pentru asanarea terenului. Pirotehniştii au constatat că era vorba despre trei lovituri acuplate cu proiectil exploziv calibrul 88 milimetri şi o lovitură acuplată cu proiectil perforant calibrul 85 milimetri. Acestea au fost ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, urmând să fie distruse în poligonul de specialitate", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de ISU Giurgiu.

În ultima lună, pirotehniştii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat 14 cartuşe de infanterie calibrul 7,62 milimetri, cinci tuburi de cartuşe de infanterie calibrul 7,62 milimetri, patru proiectile explozive cu calibre de 75, 76, 100 şi 120 de milimetri din localităţile Bolintin Deal, Băneasa, Mihai Bravu şi Angheleşti .

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult