Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două persoane din Bucureşti, atacate de un câine în Sectorul 6. Animalul are proprietar. Ce riscă bărbatul

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei 22 au cerut ajutorul echipajelor ASPA, care au capturat animalul.

„Două persoane și câinii acestora au fost atacate duminică, 10 septembrie, de un câine care circula liber pe bd. Ghencea din Sectorul 6”, a scris ASPA pe Facebook.

Echipajul de intervenție ASPA, sesizat de polițiștii secției 22 Poliție, a capturat în siguranță câinele și l-a transportat la un adăpost ASPA unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că are proprietar, fiind microcipat și înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (RECS).

„Vorbim așadar despre un metis de Brac, cu deținător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijența proprietarului”, a mai precizat sursa citată.

În acest caz a fost sesizat Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002, art. 11, alin. 1 - „neluarea mãsurilor de prevenire a atacului canin de cãtre proprietarul cainelui sau de deţinãtorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Citește și
Caine
Un câine a fost împușcat cu alice pe stradă și abandonat într-un șanț, în Alba. „I-a provocat paralizie”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult