Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi angajați ai Rafinăriei Petromidia au căzut într-un bazin cu azot, la -50 de grade. Unul dintre ei a murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incident grav s-a petrecut sâmbătă după-amiază la Rafinăria Petromidia. Doi angajați care lucrau în complexul petro-chimic au căzut într-un rezervor de azot.

Este vorba despre un bărbat și o femeie. Victimele au fost scoase de acolo, dar bărbatul a murit la scurt timp.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN.

"În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalaţia de polipropilenă - PP). Doi angajaţi ai Rompetrol Rafinare au fost afectaţi, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producţia de granule de polimeri", informează un comunicat transmis de compania Rompetrol Rafinare.

Potrivit sursei citate, echipele de intervenţie private şi publice au fost la faţa locului şi au depus toate eforturile pentru stabilizarea şi salvarea celor doi.

O persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul.

La Petromidia au sosit mai multe echipaje de la ITM, de la ISU, care cel mai probabil vor analiza ce s-a întâmplat cu exactitate.

Cert este că, în cazul femeii, cel mai probabil, echipamentul de protecție pe care îl purta a salvat-o, pentru că bazinul de azot era folosit la răcirea instalației. Cei de la ISU spun că acolo temperaturile coboară la minus 50 de grade.

"Suntem alături de familiile colegilor noştri şi îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigaţie internă şi colaborează strâns cu toate autorităţile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului", precizează Rompetrol Rafinare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult