Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce va apărea pe cer, la granițele României, începând de miercuri. Te pot vedea de la doi kilometri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două drone tip avion vor survola începând de miercuri granițele României. Cele două aparate de zbor pot detecta o persoană de la doi kilometri distranță și pot sta în aer aproape opt ore.  

Polițiștii de frontieră care vor manevra aceste drone de ultimă generație au fost instruiți să le manevreze în Africa de Sud.

În total, 500 de kilometri de frontieră română vor fi supravegheați cu drone cu decolare verticală, de ultimă generație. Astfel, cei care vor să treacă granița fraudulos sau să introducă produse de contrabandă în țara noastră vor putea fi observați imediat, mai ales că aceste drone au și camere de termoviziune.

Camera montată pe aparatul de zbor este de una de înaltă performanță. Poate detecta o persoană aflată la doi kilometri depărtare, dar și un autovehicul aflat la patru kilometri distanță. Drona are o autonomie de zbor de opt ore.

Cornel Laurian Stoica, șeful Poliției de Frontieră: „Aceste echipamente vor crea avantajul unei supravegheri eficiente prin acoperirea unor zone de până la 150 de kilometri, crescând semnificativ timpul de reacție din planificarea strategică a echipajelor. Noua tehnică se va alătura celor 38 de aeronave fără pilot aflate deja în dotarea instituțiilor noastre”.

Citește și
politia de frontiera
Ce au găsit polițiștii din Oradea pe bancheta din spate a unei mașini, printre saci cu pufuleţi. Șoferul este acum cercetat

În primele trei luni ale anului au fost confiscate aproape 600.000 de pachete de țigări în valoare de 13 milioane de lei.

Bogdan Despescu, secretar de stat MAI: „Prin aceste capabilități putem să avem un rezultat mult mai bun”.

Pentru a putea manevra acest drone tip avion, șase polițiști de frontieră au fost trimiși să se intruiască în Africa de Sud.

Alexandru Gavriloaie, pilot dronă: „Toate etapele de la punerea în funcțiune, planificarea misiunilor, aterizare, decolare. Condițiile meteorologice, vântul care este cel mai mare dușman în operarea acestor drone. Aproximativ 4.000 de metri față de nivelul mării, ca și viteză este viteza de croazieră - 70 de kilometri pe oră, poate atinge viteze de peste 100 de kilometri pe oră”.

Nathan Archer, reprezentantul firmei constructoare: „Îți permite să decoleze de oriunde, nu e nevoie de o pistă de decolare, sisteme de parașută sau catapultare, se folosește ușor și are intervenție rapidă”.

Cele două drone au costat 700.000 de euro și au fost donate de o companie din industria tutunului, Poliției de Frontieră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult