Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două cadre medicale de la Maternitatea din Drobeta-Turnu Severin, reţinute după ce un bebeluş a murit la naştere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două cadre medicale de la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin au ajuns pentru 24 de ore în spatele gratiilor, într-un dosar de malpraxis.

Doctoriţa şi asistenta sunt considerate responsabile pentru moartea unui bebeluș, în luna februarie a acestui an. Procurorii au dovezi că au neglijat-o ore în șir pe mama gravidă, o polițistă din localitate, care, în cele din urmă, a pierdut pruncul.

Cele două femei au fost reţinjute după ce procurorii au intrat în posesia expertizei medico-legale. Legiştii menţionează erori medicale grave, care au dus la moartea fetiţei, chiar înainte de a se naşte. Devastator este faptul că specialiştii spun că fetiţa ar fi trăit, dacă nu se făceau aceste greşeli.

Procuror Gheorghe Ciocan, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți: „S-a stabilit că există o lipsă a supravegherii permanente, regulate, a stării de bine a fătului, a contracțiilor uterine, a frecventei cardiace fetale, existând o perioadă îndelungată în care gravida și fătul nu au fost monitorizați, cu toate că existau semne de alarmă. Dacă în acest interval de timp se monitoriza sarcina, se putea salva viața fătului”.

Tânăra familie şi-a pierdut copilul în urmă cu șapte luni, când mama ajunsese la spital să nască.

Citește și
bebelus
Un bebeluș a fost născut într-un avion care a decolat de la Dubai cu destinaţia Milano

Alin Cismaru, avocatul familiei: „Familia nu a fost contactată, părinții sunt extrem de afectați, urmează să vedem pe parcursul procesului ce se va dispune. Trauma e cumplită, nu se poate descrie, nu se poate cuantifica, e o tragedie”.

Doctoriţa şi asistenta sunt acuzate de vătămarea fătului şi au fost plasate sub control judiciar, pentru 60 de zile. Medicul a părăsit spitalul la câteva zile după tragedie şi lucrează acum în mediul privat, însă asistenta profesează în continuare la acelaşi spital.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult