Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dosar penal după ce mai mulți pacienți operați la ochi la spitalul din Miercurea Ciuc și-au pierdut vederea

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost deschis un dosar penal, după ce mai mulți pacienți operați la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc și-au pierdut vederea. Polițiștii s-au autosesizat și fac cercetări pentru neglijență în serviciu și vătămare corporală din culpă.

Șefii instituției medicale au recunoscut că oamenii s-au infectat acolo cu o bacterie periculoasă.

Medicii, asistentele și cei care sunt responsabili cu prevenția infecțiilor în spital vor fi chemați să dea declarații în fața anchetatorilor. Deocamdată, în secția de oftalmologie a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc nu se mai fac operații.

Verificările făcute până acum de Direcția de sănătate publică din Harghita au scos la iveală că sterilizarea instrumentarului nu se făcea corespunzător și că nu au fost respectate toate procedurile. Erorile au dus la o amendă de 30.000 de lei pentru spital.

Conducerea spitalului din Miercurea Ciuc a recunoscut că trei dintre pacienţii operați din nou nu mai văd cu ochiul la care s-a făcut intervenția, iar la alți șase pacienți vederea s-a deteriorat. În total, 14 bolnavi care au fost operaţi de cataractă senilă la mijlocul lunii ianuarie în Secţia de Oftalmologie au dezvoltat o inflamaţie a globului ocular. La şase dintre ei a fost confirmată bacteria Pseudomonas aeruginosa.

Citește și
Scandal la Oftalmologie, în Spitalul Bacău. Pacienții au fost scoși afară la -7 grade C
Scandal la Oftalmologie, în Spitalul Bacău. Pacienții au fost scoși afară la -7 grade C

Rămâne de văzut dacă pacienții sau rudele celor rămași fără vedere vor depune plângere în zilele următoare. Deocamdată, ancheta se desfăşoară in REM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult