Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi tineri de 17 și 19 ani din Vâlcea, prinşi de jandarmi cu substanţe interzise, preparate cu acetonă şi spray de insecte

Doi tineri din Râmnic, unul de 17 ani şi altul de 19 ani, sunt cercetaţi după ce, marţi, au fost prinşi de jandarmi cu substanţe interzise confecţionate artizanal cu acetonă şi spray de insecte.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea, unul dintre tineri a declarat că a pregătit substanţele acasă şi că intenţiona să le fumeze. „Marţi, 9 octombrie 2023, în jurul orei 16:00, doi tineri, cu vârstele de 17, respectiv 19 de ani, care se aflau pe o bancă din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea, la vederea echipajului de Jandarmerie, s-au ridicat brusc şi au încercat să evite contactul cu forţele de ordine, comportându-se suspect. Ulterior, jandarmii vâlceni i-au oprit şi legitimat, după care au efectuat un control corporal preventiv, în urma căruia au descoperit, asupra unuia dintre tineri, fragmente vegetale suspectate ca ar putea fi interzise de legislaţia în vigoare, precum şi un cuţit. La întrebarea privind provenienţa acestor fragmente vegetale, tânărul a explicat jandarmilor că le-a pregătit el însuşi. Conform declaraţiei sale, acestea ar fi plante îmbibate cu acetonă şi spray pentru insecte, pe care intenţiona să le consume singur, folosindu-le pentru a-şi confecţiona o ţigară", au precizat reprezentanţii IJJ Vâlcea. Jandarmii au înaintat cazul poliţiştilor Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor, și atrag atenția asupra consumului de substanțe interzise și a pericolului la care se expun tinerii care își confecționează artizanal substanțele. Acestea pot avea efecte grave și ireversibile asupra sănătății. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult