Doi soţi din Dolj au murit după ce s-au intoxicat cu un spray împotriva insectelor, pe care l-au dat în camera de dormit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi soţi din judeţul Dolj au avut parte de un sfârşit tragic, după o greșeală elementară. Oamenii ar fi pulverizat în dormitor un spray împotriva insectelor, dar nu au lăsat încăperea să se aerisească.

Au fost găsiţi inconştienţi şi ambii s-au stins în scurt timp la spital.

Bărbatul de 63 de ani şi femeia de 57 de ani stăteau cu chirie într-o casă din Craiova. Înainte de culcare, oamenii au pulverizat în încăpere cu o soluţie împotriva ţânţarilor şi, cel mai probabil, nu au aerisit. După câteva ore, li s-a făcut rău, dar nu au vrut să meargă la spital.

Fima Negrilă, rudă: „Nu sufereau de nicio boală, nimic. Ei au văzut că le e rău, nu au vrut să meargă la spital, s-a dus fata lor la ei, și nu știu de ce nu s-au dus la spital. Dacă se ducea măcar dimineață, au stat până în ultima clipă”.

Într-un final, ambulanţa a fost chemată abia după 12 ore, de la inhalarea substanţei.

Citește și
spital
Mama copiilor intoxicați cu medicamente le-a dat câte trei folii de antibiotic, în loc de trei tablete pe zi

Iulian Brândușoiu, martor: „Au venit două salvări, una apoi a doua, i-a luat pe targă, pe ce i-a luat, au mai venit niște oameni cu niște tuburi, cred, ca să dezinfecteze pe aici”.

Vecină: „Ce o fi avut ei săracii, nu au mai judecat în timpul ăla, o fi de la Dumnezeu ursați să își facă de cap, ce să mai zici. Și-au făcut pe capul lor, fără gândire, singuri”.

La spital au ajuns în stare foarte gravă şi, în ciuda manevrelor, nu au putut fi salvaţi.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova: „În UPU au primit un tratament complex de terapie intensivă de urgență, au fost investigați. Cu toate acestea, evoluția a fost rapid nefavorabilă pentru amândoi. În cursul nopții spre dimineață a prezentat vărsături, care s-au repetat”.

În camera mică în care stăteau, de nouă metri pătraţi, autorităţile au găsit un flacon de 400 de mililitri de soluţie pentru insecte, care era gol. Potrivit manualului de utilizare, într-o încăpere de 25 de metri pătraţi, se pulverizează rapid doar de câteva ori, apoi se aeriseşte bine.

Cum trebuie folosit un spray împotriva insectelor

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al SCJU Craiova: „Insecticidele folosite inadecvat în doze mari, fără ca spațiul în care au fost pulverizate să fie bine aerisit, pot să ducă la intoxicații, fie pe cale respiratorie, fie pe cale digestivă sau cutanată, care evoluează prost și, de cele mai multe ori, evoluează cu decesul pacienților”.

Un dosar penal de ucidere din culpă a fost deschis după decesul celor doi. Se aşteaptă şi rezultatele necropsiei, pentru clarificarea modului în care oamenii şi-au pierdut viaţa.

Sebastian Nanu, reprezentant firmă de deratizare, dezinsecție, dezinfecție: ”Este important ca cel puțin două, trei ore după ce s-a intervenit în spațiul respectiv să se aerisească foarte bine, să nu se stea în locuința respectivă și în niciun caz să doarmă imediat. Nu trebuie să facem exces sau abuz, adică dacă luăm un anumit spray, nu dăm jumătate din tub, considerând că în acest caz o să își facă efectul rapid și vom scăpa definitiv”.

Cel mai bun moment în care ar trebui să facem dezinsecția în locuință este prima parte a zilei, mai spun specialiștii.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult