Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi pacienți transferați de la Neamț la Iași se simt mai bine și ar putea părăsi secția ATI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vin veşti bune de la spitalul modular din Lețcani, Iaşi. Doi pacienţi transferaţi de la Neamţ, supravieţuitori ai incendiului de săptămâna trecută, se simt mai bine și ar putea părăsi secția de Terapie Intensivă.

Până acum au murit patru bolnavi aduși de la Piatra Neamț - nu suferisă arsuri, ci din cauza complicațiilor apărute în urma infectării cu SARS-COV-2.

Luni, Spitalul Judeţean a trimis o solicitare scrisă prin care a cerut transferul a 15 paturi dotate pentru ATI de la punctul medical din Lețcani. Consiliul Judeţean Iaşi trebuie să își dea, însă, acordul. În depozitul spitalului modular sunt peste 40 de astfel de paturi, monitoare şi injectomate neutilizate până în prezent.

Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași: „Sunt doi pacienţi care supravieţuiesc şi la ora asta şi, iată, e o veste care pare a fi bună, pentru că este prima zi când medicii de la ATI mi-au spus că evoluţia pare să fie bună. Astfel încât, în cursul acestei săptămâni, să sperăm că nu apare niciun fel de incident şi vor putea ajunge în zona de confirmaţi, adică acolo unde nu este vorba de Reanimare.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult