Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi copii au murit după ce ar fi mâncat struguri din grădină. Cu ce erau stropiți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragedie într-o familie din Iași. Doi copii de un an și jumătate și trei ani au murit, sâmbătă, după ce ar fi mâncat struguri din propria curte, stropiți cu insecticid.

La o zi după ce au mâncat strugurii otrăviți, starea de sănătate a micuților s-a înrăutățit, iar mama lor a sunat disperată la 112, însă medicii nu au reușit să îi salveze. Cel mic s-a stins în curte, iar cel mare a decedat la distanță de câteva ore, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator, a fost ventilat mecanic și resuscitat 45 minute, fără răspuns, și s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B., a fost găsit somnolent, ușor confuz cu midriază bilaterală și preluat de Elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, precizat sâmbătă seara Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, potrivit BZI.

Roxana și Valentin, părinții micuților, sunt distruși de durere. Se pregătesc acum să își înmormânteze cei doi copii, pentru care au muncit din greu în Germania pentru a le crea un trai mai bun.

„Nu am putere să vorbesc. Nu mai știu nimic”, a răspuns mama copiilor, contactată de reporterii BZI.

Soții Bughiuș au fost plecați în străinătate timp de mai mulți ani, pentru a-și putea renova casa primită de Roxana, moștenire de la tatăl său.

De aproape un an de zile, Roxana și cei doi copii s-au întors acasă în comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei de către muncitori.

Valentin urmează să revină acasă din Germania pentru a-i conduce pe ultimul drum pe copiii pe care i-a iubit ca pe ochii din cap și pentru care a muncit din greu pentru a le construi un viitor mai bun.

Anchetatorii spun că este o moarte suspectă până la efectuarea necropsiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult