Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi bărbaţi din Călărași au fost reţinuţi pentru trafic de minori şi trafic de persoane

Doi bărbaţi din Călăraşi au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, a anunţat DIICOT - Biroul Teritorial Călăraşi şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 25 de ani, respectiv 51 de ani, ambii din municipiul Călăraşi, ar fi recrutat în perioada iunie 2021- august 2021 două minore şi o persoană majoră, din municipiul Brăila, pe care le-ar fi găzduit la domiciliile lor şi le-ar fi obligat să practice prostituţia, în scopul obţinerii de foloase materiale.

"Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre inculpaţi, consumator de droguri, a traficat pe una dintre persoanele vătămate minore în scopul de a obţine de la diverşi clienţi, dealeri de asemenea produse, diferite cantităţi de droguri. Pentru a spori obedienţa minorei şi dependenţa faţă de acesta, inculpatul a obligat-o pe victimă să consume droguri, oferindu-i cu regularitate droguri, respectiv, marijuana şi haşiş. De asemenea, aflându-se sub influenţa drogurilor, inculpatul i-a solicitat minorei să se taie pe mâini cu un cutter, iar urmare a presiunilor şi ameninţărilor exercitate asupra sa, minora s-a automutilat, producându-şi multiple tăieturi pe ambele braţe", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit IGPR, în cauză mai sunt efectuate cercetări faţă de doi bărbaţi, cu vârste de 30 şi 34 de ani, pentru infracţiunile de proxenetism, folosirea prostituţiei infantile şi deţinerea de droguri de risc, în vederea consumului, informează Agerpres.

"În cadrul acţiunii de ieri (marţi, n.red.), poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis şi 4 telefoane mobile. (...) Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi", se mai specifică în comunicatul IGPR.

Citește și
politie
Un bărbat din Braşov şi o femeie din Bucureşti au prejudiciat patru constănţeni cu 66.000 de euro

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 25 şi 51 de ani, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, vor fi prezentaţi miercuri instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori şi trafic de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult