Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Documentarul "România Sălbatică". O călătorie uimitoare în locuri de o frumuseţe ireală din toată ţara

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi tineri pasionați de fotografie lucrează la cel mai amplu documentar dedicat vieții sălbatice din România. Realizat pe parcursul a 10 ani integral prin muncă voluntară filmul surprinde spectacolul naturii în ipostaze extrem de rare.

Când va fi gata documentarul va fi distribuit gratuit iar primii spectatori vor fi copiii din toate școlile.

Documentarul "România Sălbatică" este o călătorie uimitoare în locuri de o frumuseţe ireală din toată ţara.

Dan Dinu, fotograf: ”Multă lume mă întreabă: dar imaginile astea sunt de la noi din ţară? dar voi chiar aţi filmat tot la noi în ţară? Da, am filmat totul la noi în ţară şi asta e un punct forte. În tot proiectul am stat undeva la 450 de zile pe teren”.

Iubitori de natură, Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache au început acest documentar în urmă cu 10 ani. Au luat la pas munţii, pădurile, delta şi litoralul şi au stat mii de ore de pândă în așteptarea celui mai bun cadru.

Citește și
Coronavirus România, bilanț 18 noiembrie
Coronavirus România, bilanț 21 noiembrie. 9.685 cazuri noi și 160 de decese

Cosmin Dumitrache, cameraman: ”Mi-aduc aminte că cea mai lungă pândă a fost la o vizuină de vulpi unde am stat 15 ore în cort şi am aşteptat puii de vulpe. Tot stăteam cu ochii pe vizuina şi aşteptam să iasă, să iasă şi orele treceau, treceau. Au ieşit de două ori, o dată dimineaţa şi o dată seara”.

În cei 10 ani de filmări, realizatorii au schimbat 3 maşini, 3 aparate foto, 3 drone şi nenumărate perechi de bocanci. Când va fi gata, filmul lor va fi o veritabilă carte de vizită a României sălbatice.

Robert Lazăr, ghid de turism: ”M-a surprins că sunt doar doi oameni. Mă gândeam că sunt mai mulţi în spatele proiectului. Sunt de lăudat pentru ce au făcut, toată admiraţia pentru ei. Astfel de producţii se plătesc în străinătate cu bani grei. La noi, bine că există voluntari care fac asta!”

Documentarul, cel mai amplu realizat vreodată în ţara noastră, va avea 2 ore şi va fi gata anul viitor. Povestea lui poate fi urmărită pe site-ul romaniasălbatica.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult