Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DOCUMENT. Lista completă a amenzilor pentru încălcarea prevederilor ordonanței militare

Autoritățile române au publicat lista amenzilor în cazul persoanelor care încalcă noile restricții impuse de Guvern prin ordonanță militară, pentru a prevenirăspândirea noului tip de coronavirus în România.

Potrivit documenteului publicat de Sindicatul Polițiștilor, nerespectarea noilor restricții se sancționează cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice, după cum urmează: 

Încălcarea Art. 3 privind circulația persoanelor în grupuri mai mari de 3 persoane: Amenzi: Persoane fizice - între 100 și 5.000 de lei, persoane juridice - între 1.000 și 70.000 de lei. Minim între 50 și 500 de lei.

Articolul 3

(1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

Citește și
Piata
Ce amenzi riscă românii care nu respectă restricțiile de circulație impuse de Guvern

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.  

Încălcarea Art. 5 privind circulația persoanelor în intervalul orar 22.00 - 06.00. Amenzi: Persoane fizice - între 100 și 5.000 de lei, persoane juridice - între 1.000 și 70.000 de lei. Minim între 50 și 500 de lei.

Articolul 5

(1) În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. (5) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Lista completă a sancțiunilor poate fi descărcată de la finalul articolului.  

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult