Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Distracție la cote maxime pe pârtii. Prima zi din minivacanța de 1 Decembrie a debutat cu cozi infernale pentru turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

După un drum al caznelor în care orele au părut o eternitate, primul val de turiști a ajuns la destinație.

Stațiunile montane s-au aglomerat și s-au format cozi peste tot: la cumpărat cartele de schi, echipament, ori la restaurante. Cei care vor doar să se bucure de frumusețea Brașovului, s-au strâns în Piața Sfatului, la o gură de aer curat și un pahar de vin fiert.

Oamenii au umplut până la refuz Piața Sfatului

Mii de oameni au umplut până la refuz Piața Sfatului din Brașov, care este decorată ca-n povești. Piesa de rezistență este bradul, unul natural, de 26 de metri înălțime. În jurul lui, nu e doar aglomerat. Tocmai s-a încheiat un concert, iar oamenii vizitează căsuțele comercianților. Mulți se îndreaptă și către restaurante. Unele localuri au pregătit mâncăruri tradiționale pentru aceste zile, dar prețurile sunt destul de ridicate - 75 de lei o porție de fasole cu ciolan și 60 de lei una de sarmale. Turiștii nu se mai uită, însă la bani, este un moment de destindere după o zi solicitantă, ca să nu îi spunem infernală, iar frigul cere la final o masă îndestulată.

Ca să nu-și ruineze vacanța, oamenii s-au străduit să uite de cozile de coșmar de pe drumul spre munte și, când au urcat pe munte, au dat de iarnă, în toată splendoarea ei. A fost o vreme excelentă pentru schi. Zăpada sclipea în soare, iar munții se profilau perfect pe cerul senin.

Cei mai harnici dintre turiști au sosit în Poiana Brașov înainte de nouă dimineața, ca să prindă loc în parcare și să-și cumpere ski-pass-uri. În scurt timp, s-au trezit înconjurați. Sute de nou veniți debarcau din mașini spre pârtii. Oamenii s-au aliniat rapid, la casele unde se vând ski-pass-urilor. Oricum, cozi sunt peste tot.

Citește și
sfinx
S-au strâns de „Ziua Sfinxului”, pe o vreme crâncenă. Cât cere un „șaman” pentru comuniunea cu dacii: „Sunăm din goarnă”

Turist: „Noi stăm de vreo jumătate de oră. Deci este o nebunie. Așa e în prima zi, toată lumea stă să-și cumpere abonament”.

Coada s-a întins până la baza pârtiei

Coada s-a întins până la baza pârtiei. Oamenii au stat umăr la umăr și au așteaptat aproximativ o oră pentru a putea ajunge la telegondolă. Altfel au stat lucrurile când au ajuns pe pârtii, la minus 7 grade celsius, peisajul era unul de carte poștală. Puțini au rezistat tentației unui selfie, iar după prima coborâre, tot chinul a fost uitat.

Turist: „A fost o zi de dezmorțire, și cei tineri au nevoie să-și încălzească mușchii, iar echipamentul trebuie reglat. Oamenii privesc cu încredere spre sezonul care abia începe”.

Turist: „Anul trecut am schiat prima data în februarie. Acuma e foarte bine, nu ne așteptam. E nesperat de bine”.

Și pe pârtia de săniuș a fost frumos. Câțiva tineri au făcut drumul din Slatina, doar pentru câteva ore de zăpadă.

Turiști: „O zi avem liber de la serviciu și-am zis hai să fugim repede și venim înapoi mai pe seară”.

Puteau alege Rânca, mai aproape de ei, și unde stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri.

Turistă: „Nu e aglomerat și nu ne așteptam la așa zăpadă, când am venit pe drum am zis 'Dumnezeule, unde ne ducem, că nu e zăpadă!'”.

Din cauza nămeților, unii au ajuns cu mașinile direct în șanțul de pe marginea străduțelor din stațiune.

Șofer împotmolit: „Alunecă, uitați, e polei jos”.

Pe pârtii, însă, bucuria primei zăpezi este mare.

Turiști: „Prima dată când o să schiez astăzi. O să iau lecții, am emoții. La mine e al treilea an când schiez, îi țin pumnii”.

La Rânca, tariful monitorilor de schi a rămas același de anul trecut: 130 de lei pentru o lecție care durează 50 de minute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult