Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Disperare în rândul întreprinzătorilor care deţin o întreprindere individuală sau funcţionează ca persoană fizică autorizată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de astfel de afaceri au fost radiate peste noapte din Registrul Comerţului, fără ca proprietarii lor să ştie.

O lege intrată în vigoare acum doi ani obliga aceste mici afaceri să restrângă numărul de obiecte de activitate. Oamenii susţin însă că nu au ştiut de nouă lege, iar acum s-au trezit cu afacerile închise, deşi au angajaţi, stocuri de marfă, obligaţii către clienţi şi chiar datorii la bănci.

Proprietara unui chioşc de mase plastice din Brașov funcţionează ca PFA de aproape 10 ani. La înfiinţare a trecut în documente o listă lungă de obiecte de activitate, de la comerţ cu articole de uz casnic până la papetărie, echipamente sportive, jucării şi cosmetice. Însă o lege intrată în vigoare în ianuarie 2017 o obligă să reducă la 5 lista de obiecte de activitate.

Femeia n-a ştiut de acest act normativ şi s-a trezit că firma ei a fost radiata din Registrul Comerţului.

În întreaga ţară sunt în această situaţie aproape 30 de mii de PFA-uri şi peste 10 mii de întreprinderi individuale. Numai în judeţul Braşov au fost radiate 900 dintre aceste firme, fără ca proprietarii să fie avertizaţi în prealabil. Rămaşi peste noapte fără afaceri, oamenii s-au strâns la Registrul Comerţului să ceară explicaţii.

Citește și
Senat
Codul administrativ, votat de Senat. Primarii iau pensii speciale şi îşi pot face PFA

Întreprinzătorii spun că deşi legea e în vigoare de doi ani, ei nu ştiut de existenţa ei şi ar fi avut pretenţia să fie înştiinţaţi la sediul firmei că urmează să li se închidă afacerile. Radierea celor în neregulă s-a făcut acum 10 zile timp în care ei au funcţionat în ilegalitate.

Funcţionarii de la Registrul Comerţului îi sfătuiesc pe întreprinzători să îşi înfiinţeze de urgenţă firme noi respectând numărul maxim de obiecte de activitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult