Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Discuții în coaliția de guvernare pe tema restricțiilor care vizează sărbătorile de iarnă. Ce ar putea fi permis

Your browser doesn't support HTML5 video.

De Revelion, petrecerile ar putea fi permise până la 2 noaptea, iar programul magazinelor ar putea fi prelungit cu o oră sau chiar două.

Deocamdată, sunt doar discuții pe această temă în coaliţia de guvernare. Reprezentanții patronatelor din domeniul restaurantelor au cerut luni seară eliminarea restricțiilor: restaurantele să fie deschise până la 12 noaptea, iar în noaptea de revelion programul să fie nelimitat.

Într-o discuție informală, ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre posibile măsuri de relaxare în perioada sărbătorilor de iarnă, așa cum s-a întâmplat și de Paști.

Concret, în noaptea dintre ani, se iau în calcul două variante: să putem circula până la 2 noaptea sau să putem merge, fără restricții, toată noaptea. Rămâne de văzut dacă vom avea unde să ieșim la concerte sau unde să vedem artificiile.

De asemenea, se discută și despre prelungirea programului magazinelor, acestea ar putea să rămână deschise până la ora 10 seara sau chiar 11. Și reprezentanții hotelurilor și restaurantelor au cerut eliminarea restricțiilor în această perioadă.

Citește și
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, despre petrecerile din noaptea de Revelion: ”Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide”

Toate aceste lucruri vor fi stabilite într-o ședință de guvern care va avea loc în apropierea sărbătorilor de iarnă. Însa, cu siguranță, autoritățile vor ține cont și de incidența cazurilor de Covid.

Mai ales în condițiile în care, în România, avem deja două persoane diagnosticate oficial cu noua variantă a coronavirusului. În ceea ce o privește pe a 3-a, un sportiv din Maramureș, întors și el din Africa de Sud, Ministerul Sănătății a precizat că, cel mai probabil, și în cazul lui este vorba de varianta Omicron, în urma secvențierii parțiale a probelor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult