Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directiva micului dejun, adoptată de statele UE. Se schimbă regulile pentru miere și nivelul de zahăr din sucurile naturale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Parlamentul European şi statele membre au ajuns la un acord în ceea ce priveşte directiva micului dejun. Produsele vizate sunt mierea, sucurile de fructe şi gemuri, unde va creşte cantitatea de fruct folosită.

Directiva micului dejun va schimba regulile în cazul a trei produse: etichetarea mierii, nivelul de zahăr din sucurile naturale și compoziția de fruct din gemuri și marmeladă. Cea mai așteptată modificare se referă la miere. Oficialii propun ca pe etichetă, acolo unde avem amestec de miere din mai multe țări, să fie trecut clar, în procente, cât la sută din miere provine din fiecare țară în parte.

Cea mai multă miere care există pe piață acum este un amestec, de fapt, și este foarte greu de stabilit traseul de la apicultori la consumtatori. În acest moment, mierea este unul dintre cele mai cotrafăcute alimente din lume. Și sucurile naturale de fructe au intrat în vizorul oficialilor care vor o etichetare mai clară. Aceste sucuri au un conținut ridicat de zaharuri, prezent natural în fruct. Procesatorii vor trebui să extragă încă din fabricare cel puțin 30% din aceste zaharuri dacă vor să scrie pe etichetă suc natural cu un conținut redus de zahăr. În cazul gemurilor și dulcețurilor, oficialii vor că nivelul de fruct din compoziție să fie mai mare. În acest moment, pragul este de 350 de grame de fruct la un kilogram de dulceață, de exemplu. Noile reguli prevăd ca acest prag să urce până la 450 de grame de fruct pe kilogramul de produs.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult